PRAZNIK TEKA

V ŽIVO: Spremljajte prenos maratona

Objavljeno 29. oktober 2017 10.22 | Posodobljeno 29. oktober 2017 10.22 | Piše: STA, P. Pa.

Spremljajte tekače in navijajte zanje.

LJUBLJANA – Ljubljanske ulice so preplavili maratonci. Ob 8.30 se je začel tek na 10 kilometrov, teka na 21 in 42 kilometrov (ta bo štel tudi za državno prvenstvo) pa se bosta začela ob 10.30. Zaradi maratona bodo v središču slovenske prestolnice in okolici tudi številne zapore cestimage.

 

Že v soboto so pripravili ulične teke za osnovne (2 km) in srednje šole (3,5 km) ter teke otrok. V vseh kategorijah sobotnih in nedeljskih tekov je prijavljenih preko 28.000 tekačev. Organizatorji upajo na rekord največjega tekaškega dogodka v Sloveniji. Prva favorita sta Kenijec Marius Kimutai in Etiopijka Firehiwot Dado. Kimutai je zmagal na letošnjem maratonu v Rotterdamu, njegov osebni rekord pa je 2:05:47, ki ga je odtekel lani v Amsterdamu. Firehiwot Dado je zmagala na prestižnem maratonu v New Yorku leta 2011 (2:23:15).

Prireditelji maratona so ob številnih zaporah cest prvič pripravili prehode preko trase in bodo omogočali promet v nekaterih križiščih. Čez traso bodo pooblaščene osebe spuščale, ko bo to varno za vse udeležence. V času maratona bo nemoten tudi dostop iz določenih smeri do ljubljanskega kliničnega centraimage.

Vsem tekačem in spremljevalcem so tudi letos omogočili parkiranje in brezplačen prevoz z vsemi avtobusnimi linijami LPP ter posebnimi vozili Volkswagna s parkirišč na Dolgem mostu, Barju in Stožic.

Več informacij na uradni spletni strani ljubljanskega maratona: https://vw-ljubljanskimaraton.si/sl.

Deli s prijatelji