USTANAVLJA SE NOVA LIGA

Slovenski odbojkarji brez mesta v najmočnejšem razredu svetovne lige

Objavljeno: 17.07.2017 16:38Posodobljeno: 17.07.2017 16:39

Slovenijo so prepeljali žejno čez vodo.

LJUBLJANA – Iz Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) so sporočili, da slovenska moška odbojkarska reprezentance v prihodnji sezoni ne bo med 16 ekipami, ki bodo igrale v najmočnejšem razredu svetovne lige. Mednarodna odbojkarska zveza bo namreč res ustanovila novo, komercialno tekmovanje s 16 reprezentancami in brez Slovenije.

Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj, piše v sporočilu za javnost OZS.
»Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V slednjem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi ni slovenske reprezentance. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga in ne športni rezultati,« se glasi sporočilo v nadaljevanju.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je nastop v najmočnejši skupini svetovne lige priborila na igrišču, saj je konec junija v Avstraliji osvojila prvo mesto drugega razreda svetovne lige. S tem bi morala napredovati v prvi razred svetovne lige, a so se že pred finalom zaključnega turnirja pojavile govorice, da bo FIVB preoblikoval svetovno ligo oziroma ustanovila novo ligo, Slovenije pa med 16 reprezentancami ne bo.

Brazilija, Italija, ZDA, Kitajska, Srbija, Francija, Argentina, Iran, Poljska, Nemčija (Andrea Giani je že vedel, zakaj gre tja), Japonska in Rusija naj bi bila dvanajsterica držav, ki v naslednjih letih ne bi mogle izpasti iz najvišjega razreda, v katerem naj bi bile po takratnih navedbah bolgarske zveze še Bolgarija, Avstralija, Kanada in Južna Koreja.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja