SP V ROKOMETU 2017

Slovenske rokometašice pometle s Paragvajem

Objavljeno: 07.12.2017 15:33Posodobljeno: 07.12.2017 15:33

Dosegle so tretjo zmago na svetovnem prvenstvu, po Francozinjah in Angolkah so premagale še Paragvajke.

TRIER – Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji tekmi četrtega kroga na svetovnem prvenstvu v nemškem Trieru premagala Paragvaj z 28 : 22 (18 : 9).

Slovenijo je po izjemno zahtevnih preizkušnjah s Francijo, Romunijo in Angolo danes opravila s Paragvajem. Po obračunu z "rokometno analfabetko" iz Južne Amerike jo že naslednji dan čaka izjemno zahtevna tekma s Španijo, ki se bo v tukajšnji Areni pričela ob 20.30. Slovenija bo v primeru zmage nad Španijo - njun zadnji medsebojni dvoboj na lanskem evropskem prvenstvu na Švedskem se je končal z visoko zmago španske izbrane vrste s 30 : 18 - celo kandidirala za prvo mesto v skupini A, v primeru poraza pa ji grozi četrto mesto, tega pa se - to velja tudi za Romunijo, Španijo in Francijo - na vse načine želi izogniti.

Zastrašujoč morebitni tekmec

Četrtouvrščeno reprezentanco iz skupine A v Trierju v nedeljo, 10. decembra, v osmini finala bržkone čaka obračun s silno močno Norveško. Branilka naslova pred dvema letoma na zaključnem turnirju na Danskem in trikratna svetovna prvakinja je na uvodnih treh tekmah v Bietigheim-Bissingenu prikazala naravnost zastrašujoče predstave in zanesljivo premagala Madžarsko, Argentino in Poljsko z razliko v golih 101:63, na zadnjih dveh tekmah skupinskega dela pa se bo pomerila s Češko in Švedsko.

Slovenske rokometašice so brez stresnih trenutkov opravile z Južnoameričankami, selektor Uroš Bregar pa je zavoljo očitne razlike v kakovosti lahko tudi malce spočil v dosedanjem delu svoje najbolj obremenjene varovanke, ki jih bo močno potreboval na najbolj usodnih tekmah v Nemčiji.

V slovenski izbrani vrsti sta bili na današnji tekmi najbolj učinkoviti Ana Gros in Tjaša Stanko, obe sta dosegli po šest golov.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja