PREDSTAVITEV

Prvaki prehiteli vse

Objavljeno 09. avgust 2016 10.59 | Posodobljeno 09. avgust 2016 11.00 | Piše: Drago Perko

Domžalski Helios je predstavil ekipo za novo sezono, ko bodo igrali tudi ligo prvakov.

Djordje Lelić je v minulih dveh letih osvojil dva naslova državnega prvaka – najprej s Tajfunom, zdaj še s Heliosom. Foto Tomi Lombar

Spodobi se, da državni prvak prvi začne priprave na novo sezono. To so domžalski košarkarji tudi storili. »V prestopnem roku smo naredili dobro delo. Se razume, vse v mejah naših finančnih zmožnosti,« je ob predstavitvi ekipe povedal hrvaški trener Jakša Vulić. V ekipi so po novem trije Američani – Cory Olawale Remekun, Brandyn Curry in povratnik v dres Domžal Kyle Casey. V ekipo se je po igranju v Krki in Tajfunu vrnil tudi Tomaž Bolčina. Ekipo so zapustili Hugh Robertson (odšel je v Nemčijo), Marjan Čakarun (kariero naj bi nadaljeval na Poljskem) in Urban Gorjanc (seli se v Šenčur). Po novem pa ne računajo na dva, Jana Močnika in Željka Zagorca, ki sta lani pomagala ekipi do naslova državnega prvaka in lovorike v pokalu Alpe Adria. »Poskušamo najti rešitev. Imata še pogodbi, ki pa bi bili preveliko finančno breme za nas,« je pojasnil Vulić, za več podatkov o tem pa nas je napotil v klubsko pisarno. Trener Heliosa raje govori ob parketu. V teh dneh pa si razbija glavo, kje in kako najti branilca strelca. To zagotovo ne bo Američan, saj imajo v Heliosu že tri. »Morda ga najdemo kar v Sloveniji ali pa na območju nekdanje skupne države,« nadaljuje Vulić, ki bo z ekipo nastopal v štirih tekmovanjih.

Ni razočaran

Kot državni prvaki so si barvarji priigrali prostor v Fibini ligi prvakov. Ker tako zahteva Košarkarska zveza Slovenije, bodo od 1. kroga poleg tudi v domači ligi (ter pokalu), merili pa se bodo tudi v svoji srednjeevropski ligi. Ligi ABA so se morali odpovedati. Vulić ni razočaran, ker jih ne bo v regiji. »Jasno nam je, da fizično ni mogoče igrati v treh tekmovanjih hkrati v enem tednu,« pojasni trener Domžalčanov, ki bodo večji delež priprav opravili doma. Dobro vzdušje in ekipni duh pa bodo krepili na nekajdnevnih gostovanjih v Italiji in na Hrvaškem. »V evropskem tekmovanju bomo outsider, ki bo poskušal presenetiti tekmece z nekajkrat višjimi proračuni. V domačem prvenstvu in pokalu pa bodo vsi bolj motivirani na tekmah proti nam,« se realnosti zaveda Vulić. So pa v Domžalah pred tedni obljubili, da bodo več pozornosti in minut namenili fantom iz lastnega mladinskega pogona. Tudi zato bosta prostor v članski ekipi dobila Aljaž Bratec in Matic Vesel. Obeta se tudi okrepitev v klubski upravi. V prihodnjih dneh naj bi bilo jasno, kakšno funkcijo bo imel v prihodnje Walter Jeklin, ki je Domžalčanom v letošnjem poletju že pomagal z nekaj nasveti.

 

Deli s prijatelji