EP V ROKOMETU

Nemčija in Danska zmagoviti na EP v rokometu

Objavljeno: 24.01.2016 22:39Posodobljeno: 24.01.2016 22:39

Nemčija je na evropskem prvenstvu v rokometu na Poljskem v drugem krogu drugega dela v skupini II premagala Rusijo in obdržala lepe možnosti za uvrstitev v polfinale kot tudi Danci, ki so v večernem srečanju skupine premagali Španijo.

VROCLAV – Nemčija je na evropskem prvenstvu v rokometu na Poljskem v drugem krogu drugega dela v skupini II premagala Rusijo s 30 : 29 (17 : 16) in obdržala lepe možnosti za uvrstitev v polfinale kot tudi Danci, ki so v večernem srečanju skupine premagali Španijo s 27 : 23 (11 : 14) in ostali neporaženi.

Prav Nemci in Danci, ki imajo v skupini na čelu po šest točk, le da imajo Danci tekmo manj, bodo igrali na naslednji tekmi v sredo. Španija je z dvema odigranima tekmama s štirimi točkami tretja, četrta pa je Rusija s tremi točkami, vendar iz štirih tekem.

Končni izid na prvi tekmi je bil bolj izenačen, kot je bil dejanski potek tekme. Prvi polčas so Nemci sicer prav tako kot tekmo dobili z golom razlike, v 40. minuti pa prvič povedli s štirimi zadetki prednosti (23 : 19). Čeprav je bilo v 45. minuti že 25 : 20, je Rusom sedem minut pozneje uspelo izenačiti na 26 : 26, ko se jim je znova ustavilo in Nemci so prišli do treh golov prednosti (30 : 27) in zdržali tudi v končnici. Pri Nemcih sta bila najučinkovitejša Cristian Dissinger (7) in Erik Schmidt (6), pri Rusih pa Timur Dibirov (7) in Mihail Čipurin (5).

Španija je na drugi tekmi po izenačenju na 1 : 1 v prvem polčasu vodila ves čas, tudi za štiri zadetke, ter polčas dobila s tremi razlike 14 : 11. Vodila je vse do 45. minute, ko je bilo 18 : 17. Mikkel Hansen je s svojim šele prvim zadetkom na tekmi v 45. minuti zadel za drugo izenačenje (18 : 18), nato pa se je španski napad povsem ustavil in do 55. minute niso zadeli niti enkrat. Dvakratni evropski prvaki Danci so povedli s 23 : 18 in do konca niso več popustili.

Najboljša igralca sta bila vratarja Arpad Sterbik, ki je za Špance zbral 45 odstotkov obramb in bil razglašen za igralca tekme, ter Niklas Landin, ki je na drugi strani imel 43 odstotkov obramb, vendar so bili njegovi soigralci učinkovitejši v napadu in ostali neporažena ekipa prvenstva. Za Dance sta največ golov dosegla Michael Damgaard (6) in Jesper Nodesbo (5), za Špance pa Valero Rivera in Raul Entrerrios (po štiri).