INCIDENT

Navijači Dinama vdrli na igrišče, skupil jo je Slovenec

Objavljeno 31. marec 2016 23.05 | Posodobljeno 31. marec 2016 23.06 | Piše: STA, S. U.

Začeli so obračunavati s člani gostujočega moštva.

Kristjan Čujec med akcijo v slovenski izbrani vrsti.

ZAGREB – Sedemnajsti krog hrvaškega državnega prvenstva v dvoranskem nogometu bo ostal s črnimi črkami zapisan v športnih analih. V Zagrebu sta se pomerili ekipi Futsal Dinamo in Nacional, a so morali tekmo prekiniti v 19. minuti pri vodstvu Nacionala z 2 : 0 zaradi vdora Dinamovih navijačev na igrišče. Ti so začeli obračunavati s člani gostujočega moštva.

Pri vodstvu Nacionala z 2 : 0, drugi gol je v 19. minuti, minuto pred koncem prvega polčasa, zabil slovenski reprezentant Kristjan Čujec, so navijači Dinama vdrli na parket. Vse naj bi se začelo, ko je predsednik Nacionala Ivica Đolo protestiral zavoljo ene od odločitev, tam pa se je sporekel z navijači Dinama. Ko je odšel s tribune, se je lov nanj nadaljeval, končal pa z obračunavanjem z igralci Nacionala na parketu.

Pri tem so poškodovali vratarja Nacionala Ivana Pavlića, udarec je dobil tudi Čujec, ekipa Nacionala pa se je prekinitvi ni več vrnila na parket, so ob tem dogodku zapisali na spletni strani slovenskega futsala Futsal.si. Tekmo sta si ogledala tudi slovenski selektor Andrej Dobovičnik in njegov pomočnik Tadej Levstek. Na spletni strani ob tem še navajajo, da je tako s Čujecem kot z Igorjem Osredkarjem, ki prav tako igra za zagrebški Nacional, vse v najlepšem redu.

Derbi med mestnima rivaloma je potekal v zagrebški dvorani Dom sportova. Kot je danes poročala srbska tiskovna agencija Tanjug, so huligani iz navijaške skupine Bad Blue Boys vdrli na igrišče ter srbske člane Nacionala žalili in jim grozili z besedami, da jih bodo ubili in zaklali, hkrati pa so se drli: »Srbe na vrbe.«

V Dinamu ostro zavračajo navedbe o žaljenju in grožnjah igralcem Nacionala srbske narodnosti, te informacije je po mnenju Dinama sprožil prav Đolo: »Vsi, ki so bili v dvorani, vedo, da gre za zavestno širjenje lažnih informacij, zaradi česar bo Futsal Dinamo sprožil vse z zakonom predpisane korake.«

Deli s prijatelji