ROKOMET

Namesto treningov prave klinike

Objavljeno 11. november 2017 11.20 | Posodobljeno 11. november 2017 11.21 | Piše: Marko Uršič

Novi vikend Celja Pivovarne Laško, Gorenja in Krima Mercatorja v Evropi. Pred tekmami lige prvakov in prvakinj je prva skrb zdravstveno stanje igralcev.

Alja Koren je zaradi poškodbe gležnja vprašljiva za današnjo tekmo z Bukarešto. Foto: Blaž Samec

LJUBLJANA – Za naše vodilne rokometne klube, ki nastopajo v ligi prvakov in prvakinj, bi v zadnjem času lahko rekli, da so prave rokometne bolnišnice. Tako Celje Pivovarno Laško kot Gorenje in Krim Mercator namreč pred tekmami ta konec tedna mučijo številne poškodbe. Celjani v 7. krogu skupine B gostujejo v Kielu, tekma bo jutri ob 17. uri, nemškemu velikanu pa v letošnji sezoni ne gre vse po načrtih. A upanje na presenečenje bledi zaradi prave ambulante v Celju. Luka Mitrović je zaradi operacije že končal sezono, Borut Mačkovšek in Žiga Mlakar zaradi poškodb tudi nista v pogonu, sveži na seznamu pa so vratar Urban Lesjak, ki je na tekmi lige SEHA proti Nexeju prejel močan udarec v predel reber, zaradi poškodbe gležnja Daniel Dujšebajev in Jaka Malus, ta si je prav tako zvil gleženj. »Preprosto težko verjamem, da se lahko v tako kratkem času našim igralcem zgodi toliko poškodb. Pred vsakim treningom pokličem vse zdravstvene službe, da vidim, kdo je in koga ni. A na Kiel se pripravljamo enako, kot če bi bili prisotni vsi igralci,« se okoliščin zaveda trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše.

Gorenje bo v skupini C drevi ob 19.30 igralo pri Ademarju iz španskega Leona. Na vrhu lestvice ima kar pet ekip od šestih še možnosti, da osvoji prvi dve mesti, ki vodita v dodatna dvoboja spodnjega dela lige prvakov za preboj v elitno končnico. »Dali bomo vse od sebe, pri Ademarju poskušali vzeti dve točki in si s tem olajšati delo za naprej. Tudi če ne zmagamo, ne bo nič narobe, saj sledita dve domači tekmi. Radi pa bi kakšen dvoboj dobili na gostovanju, da bi s tem morebiti potrdili celo prvo mesto v skupini. Naš prvi cilj je sicer liga prvakov, in ne SEHA,« je zadnji poraz v Rdeči dvorani na regionalnem tekmovanju proti Zagrebu komentiral odlični velenjski vratar Klemen Ferlin, ki tudi čaka na vrnitev poškodovanih reprezentanta Jana Grebenca, Darka Stojnića in Vida Levca.

Krim pa danes ob 15. uri na Kodeljevem v 5. krogu skupine A-lige prvakinj gosti zvezdniško Bukarešto. »V tej tekmi nimamo kaj za izgubiti, naša naloga je, da Bukarešti poskušamo zagreniti dan. Mučijo pa nas poškodbe, ta teden ni trenirala Alja Koren, poškodovala si je gleženj, tega si je rahlo zvila tudi Tjaša Stanko, zbolela je Jelena Despotović, tako da imamo ponovno rahlo kliniko. Proti močnejšemu nasprotniku, kar gostje so, bomo potrebovali kakovostne vse prvine igre,« je tudi trener Krima Uroš Bregar odvisen od zdravniških diagnoz. 


Dolenec prestal operacijo

Reprezentant Jure Dolenec je v četrtek uspešno prestal operacijo desnega kolena. Iz njegovega kluba Barcelone so sporočili, da bo moral predvidoma okrevati tri mesece, kar pomeni, da za Slovenijo ne bo mogel nastopiti na EP, ki se bo začelo 12. januarja. Bolj optimističen je Dolenec, ki še ni vrgel puške v koruzo: »Prvi del klubske sezone je zame žal končan. Čaka me veliko trdega dela in upam, da ujamem euro 2018.«

 

Deli s prijatelji