ROKOMET

Naj se drugi ustrašijo nas, in ne mi njih

Objavljeno: 12.01.2017 07:41Posodobljeno: 12.01.2017 07:42

Slovenski rokometaši danes začenjajo svetovno prvenstvo v Franciji proti Angoli.

Zdaj gre zares! Slovenska rokometna reprezentanca se bo danes ob 14. uri v Metzu za uvod v 25. svetovno prvenstvo pomerila z Angolo, lani bronasto na afriškem prvenstvu, ki je doslej dvakrat nastopila na globalnih prvenstvih. V Tuniziji leta 2005 je zasedla 20. mesto, dve leti pozneje v Nemčiji pa 21. Za dober uvod v skupini B bo za fante selektorja Veselina Vujovića veljala le zmaga, še posebno zaradi dejstva, da sta igralca na desni strani slovenskega napada Jure Dolenec in Blaž Janc v zadnjih dneh prestopila v dva zelo ugledna kluba. Barcelona in Kielce bosta namreč od prihodnje sezone njuna klubska prihodnost.

Slovenski rokometaši so včeraj popoldne s francoskim hitrim vlakom po skoraj osemurni vožnji iz južnofrancoskega Montpelliera dopotovali v severovzhodni Metz, nato pa opravili tudi trening. V Montpellieru so namreč vadili vse od nedeljske zadnje pripravljalne preizkušnje pred mundialom s Francijo. Veselin Vujović bi si sicer za brušenje forme pred SP želel še kakšno tekmo, odigrali so jih namreč tri, kadrovsko pa mu največ težav povzroča poškodba Mihe Zarabca; Trebanjec naj bi izpustil današnji obračun z Angolo in zaigral šele v soboto proti Islandiji.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja