EP V ROKOMETU

Na rokometnem EP sin premagal očeta

Objavljeno 26. januar 2016 23.36 | Posodobljeno 26. januar 2016 23.36 | Piše: STA, S. U.

Španci so se morali za zmago proti že odpisani Madžarski boriti do zadnjih sekund.

VROCLAV – Na evropskem prvenstvu (EP) v rokometu na Poljskem je bil odigran predzadnji krog v drugem delu. Pričakovano zmago je dosegla Španija, Danska in Švedska pa sta se razšli brez zmagovalca.

Španci so se morali za zmago proti že odpisani Madžarski boriti do zadnjih sekund. Končni izid 31 : 29 je po izteku časa s sedmih metrov dosegel Valero Rivera, zadetek za 30 : 28 dobro minuto pred koncem pa je zabil Alex Dujšebajev. Gre za sina nekdanjega rokometaša Talanta Dujšebajeva, sicer rojenega v Kirgiziji, ki pa je večino kariere preživel v Španiji in zanjo do leta 2002 zbral 158 nastopov v državnem dresu. Talant je zdaj selektor Madžarske, za katero je odlično partijo odigral Laszlo Nagy. Z devetimi zadetki in stoodstotnim izkupičkom strelov je bil izbran za igralca tekme.

Kljub osvojeni točki Danska, ki na prvenstvu ne pozna poraza, teoretično še ni uvrščena v polfinale. Danska je imela dve točki praktično že v žepu, saj je dobri dve minuti pred koncem vodila s tremi zadetki prednosti. A Švedi se niso predali; v dobre pol minute so dosegli dva zadetka, tretjega za izenačenje pa je iz težkega položaja zabil Mattias Zachrisson osem sekund pred koncem.

V skupini iz Vroclava imajo možnosti za polfinale še Nemci, ki bodo tekmec Danske (Španijo zvečer čaka Rusija), v prvi skupini iz Krakova pa so v igri za polfinale štiri reprezentance: Norveška, Francija, Poljska in Hrvaška.

Pari zadnjega kroga so Makedonija : Belorusija, Francija : Norveška, Poljska : Hrvaška, Švedska : Madžarska, Nemčija : Danska in Španija : Rusija.

Deli s prijatelji