KOŠARKA

Martič Lisca ni cukal za rokav

Objavljeno: 12.01.2018 11:51Posodobljeno: 12.01.2018 11:51

Novi trener Petrol Olimpije zahteva, da ekipa izboljša igro v obrambi.

  • Zoran Martič je zatrdil, da mu bosta asistirala Okornova pomočnika Luka Bassin in Igor Kešelj

LJUBLJANA – Lepšega ognjenega krsta na klopi Petrol Olimpije si 52-letni trener Zoran Martič ne bi mogel želeti. Po treningu in pol je slavil zmago v 10. krogu lige prvakov, na Bavarskem je padel Bayreuth. »Zmagali smo, nisem zmagal jaz. Vesel sem, kako so se igralci odzvali, pohvale si zaslužita tudi moja pomočnika, ki sta sugerirala, kako in kaj igrati v napadu. Dejstvo je, da Olimpijo še premalo poznam, v napadu pa sploh ne,« je Martič povedal po vrnitvi iz Nemčije, kamor so košarkarji Olimpije potovali kar z avtobusom. Pa ne zaradi varčevalnih ukrepov, ampak ker je Bayreuth tri ure proč od najbližjega letališča. Martič je bil jutro po tekmi dobre volje.

Tri tekme preveč

»V obrambi smo spremenili nekaj principov branjenja akcij, ne bi o detajlih. Ob tem sem postavil nekaj zahtev glede skoka, s katerim smo v ligi prvakov in regionalnem tekmovanju med slabšimi moštvi,« je Martič razkril, kaj si je dal za cilj pred prvo tekmo. Tako kot njegovemu predhodniku Gašperju Okornu je tudi Martiču jasno, da so tri ravni tekmovanj preveč za resno košarkarsko ekipo. »Opazili ste, da so vsi igralci dobili priložnost. Le tako lahko nekako pridemo skozi ta ritem,« je razmišljal Martič in dodal, da bi Erjon Kastrati in Bojan Radulović igrala še več, če ne bi dobila osebnih napak. Nekaj manj minut sta dobila tudi Dražen Bubnič in Igor Tratnik, ki pa imata pred sabo Devina Oliverja, vodilnega košarkarja zmajeve ekipe. »Veselim se prihoda Mirze Begića,« je nadaljeval Martič, ki bo ekipi dodal tudi nekaj nadarjenih imen iz mladinske vrste. Pričakovati je, da bodo ti mladci pri Martiču igrali, ne pa greli klopi. Zaveda se, da so zmage v Evropi lepe, a realno nekaj pomenijo le uspehi v regiji. Direktor kluba Roman Lisac izpostavlja pomen gostovanja v Črni gori, kjer bo Olimpija v soboto zvečer igrala na vročem terenu v Baru. »Edine zahteve, ki jih dajem igralcem, so tiste na parketu. Če jih izpolnijo in kljub temu izgubimo, ni slabe volje. Saj vemo, da smo dali vse od sebe, tekmecu damo roko in gremo naprej,« je Martič med vrsticami pripomnil, da na igralce ni pritiska po nujnosti zmage v 16. krogu. Novi kapetan je sicer Domen Lorbek, in ne več Gregor Horvat.

Dopadljiva košarka

Mnogi menijo, da je bil on logična izbira za trenerja Petrol Olimpije. »V vsej svoji karieri nisem nikoli nikogar vlekel za rokav, da mi pomaga v kak klub. Tudi v prihodnje bo tako. Poleg tega bi rad poudaril, da sva se z Romanom Liscem v zadnjih šestih mesecih slišala dvakrat – prvič septembra, ko je Roman postal direktor Olimpije, drugič med novoletnimi prazniki,« je Martič kategorično ovrgel natolcevanja, da je tako ali tako le čakal napačen korak Okorna in pripravljen čakal na delo v Olimpiji. Lisac je dodal, da je bil skrajni čas, da je tudi Martič, ki je uspešno delal na tujem in doma, dobil priložnost na klopi Olimpije. »Tu sem, da naredimo nekaj dobrega. Igro bom prilagodil ekipi, ki jo imam,« je dodal Martič, čigar ekipe so vedno igrale dopadljivo košarko, znal pa je tudi narediti rezultat.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja