DIRKA PO FRANCIJI

Majki tudi 17. etapa Toura

Objavljeno 23. julij 2014 19.44 | Posodobljeno 23. julij 2014 19.44 | Piše: STA, Mo. S.

Vincenzo Nibali, vodilni v skupnem seštevku, je danes končal na tretjem mestu.

Rafal Majka.

TOULOUSE – Poljski kolesar Rafal Majka je na dirki po Franciji po odstopu moštvenega kolega ekipe Tinkoff Saxo, Španca Alberta Contadorja, prišel na svoj račun. Po 14. je dobil tudi 17. etapo, potem ko je v zahtevni, s 124,5 kilometra sicer najkrajši preizkušnji Toura, z napadom v zadnjih dveh kilometrih zadnjega vzpona sam prišel v cilj.

S tem je storil še en velik korak k osvojiti pikčaste majice najboljšega na gorskih ciljih, za katero se bori s Špancem Joaquimom Rodriguezom.

Predzadnjo pirenejsko etapo z zaključnim vzponom na Pla d'Adet je z zaostankom 29 sekund na drugem mestu končal Italijan Giovanni Visconti, tretji pa je bil njegov rojak, vodilni v skupnem seštevku Vincenzo Nibali, ki je še povečal prednost pred najbližjim zasledovalcem. Pred Špancem Alejandrom Valverdejem ima zdaj že pet minut in 26 sekund prednosti.

Za Slovenca dan ni bil uspešen. Simon Špilak (Katjuša) je zaradi želodčnih težav odstopil že v prvi polovici etape, Kristijan Koren (Cannondale) pa je v cilj prišel daleč za najboljšimi.

Deli s prijatelji