ODPRLA SE JE

Izdala je Schumacherjevo skrivnost: Poklical me je in dejal ...

Objavljeno 13. marec 2016 11.01 | Posodobljeno 13. marec 2016 11.01 | Piše: T. L.
Ključne besede: Michael Schumacher

Menedžerka Michaela Schumacherja je razkrila, zakaj še naprej ščiti njegove želje in ne dovoli, da informacije o njegovem zdravstvenem stanju pridejo v javnost.

Z vsakim dnem je manj upanja, da bi Schumacher kdaj popolnoma okreval.

Sabine Kehm, menedžerka nemškega voznika formule 1 Michaela Schumacherja, je razkrila strogo čuvano skrivnost, zakaj je svetovni prvak izginil iz javnosti sedem mesecev pred težko smučarsko nesrečo. Minila sta več kot dve leti od tragične Schumacherjeve smučarske nesreče, ki se je zgodila 29. decembra 2013 in zaradi katere je padel v komo in se več mesecev boril za življenje. Nato je nekaj časa preživel v bolnišnici v Grenoblu, zdaj pa biva v rehabilitacijskem centru v Švici.

Informacije o Schumacherjevem zdravstvenem stanju v javnost le občasno prikapljajo, popoln nadzor nad njimi pa ima prav Kehmova.

»Pravzaprav mediji niso nikoli poročali o zasebnem življenju Michaela in Corinne. Enkrat sem se dlje časa pogovarjala z Michaelom in tedaj mi je rekel: Naslednjih deset let me ni treba klicati, jaz odhajam,« je Kehmova dejala na srečanju medijskih profesionalcev.

»Mislim, da so bile to njegove sanje, da bi to lahko nekega dne naredil. To je razlog, zaradi katerega še naprej ščitim njegove želje in ne dovolim, da kar koli pride v javnost.« 

Pojasnila je še, kakšna norišnica je nastala po sami nesreči, ki se je pripetila v času njenega dopusta. Pravi, da je vladalo obsedno stanje in da so jo predstavniki medijev nenehno nadlegovali z vprašanji

»Novica je do mene prišla, kot po navadi pridejo takšne novice. Dobila sem telefonski klic in postavili so mi vprašanje, ali lahko potrdim, da je Michael imel nesrečo. Tega nisem mogla potrditi, saj sem bila na dopustu v družbi več ljudi. Po petih minutah se je novinar name zdrl, zakaj ne morem potrditi nesreče. Tistega dne sem dobila nešteto klicev, hkrati sem pa tudi sama skušala priti do informacij in samega Michaela.«   

Sorodniki drugih bolnikov hoteli za denar prodati informacije

Splošni kaos je nastal, ko so Schumacherja sprejeli v bolnišnico. »Morali smo zavarovati bolnišnico in izključiti novinarje, saj bi bilo to pretežko za zdravnike. Razumem, da je o takšnih nesrečah treba poročati in da je zanimanje ljudi veliko, ampak kot novinarka menim, da se je treba vprašati, na kakšen način se poroča. Parkirišče in preddverje bolnišnice sta bili nenehno polni. Novinarji so o tem, ali kaj vedo o Michaelu vpraševali tudi ljudje, ki so v bolnišnico prihajali na obisk k drugim bolnikom. Bilo je kaotično. Bili so primeri, ko so prijatelji in sorodniki drugih bolnikov skušali od novinarjev dobiti denar za informacije,« je pojasnila Kehmova. 

Deli s prijatelji