VELIKI USPEH

FOTO: Slovenski plesalci svetovni prvaki

Objavljeno 22. oktober 2017 13.43 | Posodobljeno 23. oktober 2017 14.05 | Piše: O. B.

Kar tri medalje in še dvakrat finale so osvojili plesalci PK Zeko.

KÖBENHAVN – Od torka, 17. oktobra, do sobote, 21. oktobra, je v prestolnici Danske Köbenhavnu potekalo plesno svetovno prvenstvo v hip hopu, breakdanceu in elektrik bugiju. Nastopilo je več kot 3000 plesalcev iz 29 držav, med njimi tudi devet plesalcev iz Plesnega kluba Zeko iz Veščice pri Murski Soboti, ki so osvojili kar tri medalje in dvakrat finale, kar je glede na konkurenco izjemen dosežek.

Še najbolje se je uvrstila članska breakdance skupina, ki je v postavi Nik Šuler, Sandi Gabrielčič, Tim Babnik, Nik Oblak, Saša Štrukelj in Mitja Andrejka osvojila naslov svetovnih prvakov. Srebrno medaljo je med breakdance mladinci osvojil Elias Ljubec, enako kot tudi Petra Rajh v konkurenci breakdance solo mladinke. Ostali dosežki: četrto mesto med breakdance člani je osvojil Nik Šuler, peto mesto med hip hop solisti mladinci Jaka Slekovec ter 21. mesto med hip hop battle mladinci Jaka Slekovec.

»Odlična tekma je za nami, prvič so na svetovnem prvenstvu vsi plesalci, ki so nastopili, plesali v finalu. Letos smo sestavili ekipo iz več klubov, kajti fantje se dobro poznajo in nastopajo skupaj po drugih tekmovanjih, za državno prvenstvo pa žal zaradi pravil ne morejo plesati skupaj, a na svetovnem prvenstvu je to dovoljeno. Tako smo ustvarili skupino z imenom UNITI, kjer so plesali: Sandi Gabrielčič iz KRŠD Uniti – Kanal ob Soči, Nik Oblak – Kreart in PRO DC Nova Gorica, Saša Štrukelj – PRO DC Nova Gorica, Mitja Andrejka – Špela dance center Ljubljana in PŠ ZEKO ter iz Plesne šole ZEKO Nik Šuler in Tim Babnik. Elias je osvojil svojo prvo medaljo na svetovnem prvenstvu, Jaka je bil v svoji paradni disciplini v finalu, kar je tudi prvič za naš klub v hip hopu, Petra pa je na uradnih tekmah lahko prvič plesala med dekleti. Do zdaj so tekmovale skupaj s fanti, od 2018 pa bo ločeno, tako da so letos plesale svetovni pokal, da se testirajo nova pravila, in bila je odlična druga, kar je na sploh njena prva medalja na velikih tekmovanjih,« nam je po vrnitvi iz Danske povedal vodja PK Zeko Dejan Zečević.

Deli s prijatelji