ŽREB

Celjanom nasprotniki kot iz sanj

Objavljeno 03. julij 2017 09.12 | Posodobljeno 03. julij 2017 09.12 | Piše: Marko Uršič

Žreb rokometne lige prvakov in prvakinj je bil ugoden za Krim

Tamara Mavsar je pomagala pri žrebu skupin lige prvakinj. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – »Ideja, da se žreb rokometne lige prvakov in prvakinj opravi v Ljubljani, je nastala nekaj minut po osvojenem bronu na svetovnem prvenstvu. Tedaj je do mene prišel predsednik evropske zveze Michael Wiederer, mi čestital in dejal, da bi lahko ob 25-letnici lige žrebanje opravili v Ljubljani,« je povedal predsednik Rokometne zveze Slovenije in Gorenjev predsednik uprave Franjo Bobinac. Niti dejstvo, da je Gorenje novi pokrovitelj lige prvakov, ni moglo škodovati, in tako je bil žreb tokrat na Ljubljanskem gradu. Bilo je gala, glamurozno, za posladek pa še žreb. Opravila sta ga podpredsednik EHF Predrag Bošković in vodja tekmovalne komisije Božidar Đurković, pomagali pa so jima slovenski igralski asi Vid Kavtičnik, Dragan Gajić in Tamara Mavsar.

13. septembra se bo začel skupinski del lige prvakov.

Državni prvaki iz vrst Celja Pivovarne Laško so dobili zelo privlačno in težko skupino A; družbo jim bodo delali Veszprem, Kielce, PSG, Aalborg, Meškov, Flensburg in Kiel. »To je, tako po imenih klubov kot po posameznikih, izjemno privlačna skupina. Takšne si lahko želiš le v sanjah. Naša ekipa je močno spremenjena, vendar še toliko bolj željna dokazovanja na najvišji ravni. V primerjavi s tekmeci imamo marsikateri manko, zato bo to za fante in celoten klub toliko večji izziv,« je prve vtise po žrebu strnil trener Celja Pivovarne Laško Branko Tamše. Povratnik Gorenje bo igral v spodnjem domu lige prvakov, v skupini C pa se jim bodo zoperstavili Ademar iz Leona, Skjern, Kadetten Schaffhausen, Dinamo iz Bukarešte in Elverum. »Žreb nam je dodelil zelo privlačno skupino, v kateri skoraj vsa moštva igrajo moderen, hiter rokomet. Tekmeci bodo zagotovo zahtevni, a menim, da je to dobro,« je dejal novi trener Gorenja Željko Babić.

Rokometašice Krima Mercatorja pa so imele srečno roko pri žrebu lige prvakinj, v skupini A bodo igrale s CSM Bukarešto, Nyköbing Falsterjem in Vistalom iz Gdinye. »V ženskem rokometu je bolj strnjena konkurenca kot v moškem, ni tako veliko močnih ekip. Bukarešto dobro poznamo, skandinavski rokomet je hiter in dinamičen, poljski prvak pa je za nas še majhna neznanka,« je dejal trener Krima Uroš Bregar

Brez Zagrebčanov

»Celju sem želel, da v njegovi skupini ne bi bilo Zagreba, to se je zgodilo in mi je všeč. Sicer pa so v njegovi skupini sama vrhunska rokometna imena, fantastični in močni tekmeci, užitek bo gledati tekme v Celju,« je dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

 

Deli s prijatelji