NBA

Brata Dragić nič več skupaj, Zoran gre v Boston

Objavljeno: 27.07.2015 19:27Posodobljeno: 27.07.2015 19:27

Medtem ko je Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa je Zoran zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls Skyforc.

BOSTON – Po poročanju ameriškega športnega portala ESPN bo slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić svojo kariero v severnoameriški ligi NBA nadaljeval pri Bostonu. Slovita zasedba iz Massachusettsa je Miamiju, dozdajšnjemu delodajalcu Zorana Dragića in njegovega starejšega brata Gorana, v zamenjavo prepustila tudi drugi izbor na naboru leta 2020.

Zoranov sloviti starejši brat Goran ostaja član floridske ekipe, pred časom je podpisal petletno pogodbo, ki je vredna okoli 90 milijonov dolarjev.

Nič več skupaj

Brata Dragić sta preteklo sezona začela pri Phoenixu, nato pa februarja v paketu prestopila v Miami. Medtem ko je Goran takoj prevzel eno vodilnih vlog v floridski ekipi, pa je Zoran zaigral v razvojni ligi za ekipo Sioux Falls Skyforc. Njegovo povprečje na 18 tekmah v ligi NBA je znašalo 1,8 točke na tekmo.

Zoran Dragić se bo v teh dneh pridružil tudi reprezentančnim soigralcem na pripravah za letošnje evropsko prvenstvo. Slovenija bo prvi del igrala v Zagrebu, kjer jo v prvi polovici septembra čakajo tekme z Nizozemsko, Grčijo, s Hrvaško, z Makedonijo in Gruzijo.