POD KOŠI

Avstrijec zapustil Domžale, košarka v roke stari gardi?

Objavljeno: 26.02.2016 13:45Posodobljeno: 26.02.2016 13:45

Gerald Martens je leto in pol skrbel za košarkarje Heliosa, a je moral oditi. Predsednik Aleš Klavžar išče finančne in kadrovske rezerve za preživetje.

  • Gerald Martens je bil kratkega veka košarkarski šef v Domžalah. Foto: Uroš Hočevar

Pred začetkom sezone se je v Domžalah veliko govorilo o košarki. Pa ne le zato, ker so v tej občini državno prvenstvo začeli z dvema kluboma v ligi Telemach. Bolj zato, ker so bili v Helios Suns zelo ambiciozni. Upali so celo na ponovitev sezone 2006/2007, ko so bili edinkrat državni in pokalni prvak Slovenije. O tem je sanjal predvsem avstrijski košarkarski entuziast Gerald Martens, ki je v podjetju Helios vodil nadzorni odbor in bil podaljšana roka podjetja Ring International Holding AG, ki je leta 2014 kupilo Helios. Kljub zajetni malhi evrov pa Martens in sodelavci pri izbiri igralcev niso imeli srečne roke, še danes jim je verjetno žal, ker niso poslušali tedanjega trenerja Gašperja Okorna, ki je načrtoval minimalno korekcijo ekipe iz lanske sezone. Kakor koli že, zamenjali so tudi Okorna, prišel je hrvaški trener Jakša Vulić, ki pa čudeža iz te ekipe ni naredil. 

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.