FORMULA 1

Vettel ogroža trikrako zvezdo

Objavljeno: 26.02.2016 16:22Posodobljeno: 26.02.2016 16:24

Na testiranjih moštev formule 1 v Kataloniji v ospredju Ferrari. Predlog za spremembe v kvalifikacijah naletel na dober odziv.

  • Sebastian Vettel je s ferrarijem dosegel boljše čase kot svetovni prvak Lewis Hamilton z mercedesom.

Dolgočasje v formuli 1, ko je v zadnjih dveh letih zmago na 32 dirkah izmed 38 odnesel srebrni Mercedesov dirkalnik, je vsaj malo presekal Sebastian Vettel (Ferrari). Nemec je bil najhitrejši v uvodnih dveh dnevih predsezonskih testiranj v Barceloni, ko je najprej pustil za seboj Lewisa Hamiltona (Mercedes) in Daniela Ricciarda (Red Bull) z nekaj manj kot sekundo zaostanka. Drugi dan je bil Ricciardo še bližje, Nico Rosberg (Mercedes) pa je zamenjal Hamiltona na tretjem mestu z dvema sekundama zaostanka. »Vsekakor smo naredili korak naprej, a težko v tem trenutku rečem kaj več kot to, da so občutki pozitivni. Bilo je zanimivo opazovati, kaj so ostali počeli med zimskim premorom. Nekaj so pokazali že prvi dan, malo več drugi in tretji, a časa za skrivalnice ni dosti, saj je pred začetkom sezone predvidenih le osem dni za testiranja, mi pa smo jih polovico že opravili,« je poskušal Vettel poveličevati doseženi čas, ko je predvideval, da tudi ostali ne skrivajo več prav dosti. In če so pri Ferrariju tekli sprinte, so pri Mercedesu tekli maratone. Vettel je v dveh dnevih odpeljal 195 krogov, medtem ko je Hamilton že prvi dan odpeljal 155 krogov, Rosberg pa drugi dan 172 krogov oziroma 800 kilometrov.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.