MOTOKROS

Gajser zanesljivo do vodstva v državnem prvenstvu

Objavljeno 13. marec 2016 19.55 | Posodobljeno 13. marec 2016 19.55 | Piše: STA, S. U.

Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, ki so prišli pogledat spektakel na stezi Prilipe.

Tim Gajser.

BREŽICE – Tim Gajser je na uvodni dirki državnega prvenstva motokrosistov v Brežicah prepričljivo dosegel dvojno zmago. Drugo mesto je osvojil Klemen Grčar, tretje pa Hrvoje Karas. Na dirki je sodelovalo 85 tekmovalcev v devetih kategorijah.

Hladno vreme ni pregnalo nekaj tisoč gledalcev, ki so prišli pogledat spektakel na stezi Prilipe. Tako zvezdniške zasedbe kot na uvodni dirki že nekaj časa ni bilo na domačih tleh. Poleg Tima Gajserja, ki je z atraktivnimi vožnjami seveda glavni magnet za občinstvo, sta nastopila tudi Klemen Gerčar in Peter Irt, sicer oba voznika elitne kategorije svetovnega prvenstva MXGP.

Gajser je z dvema popolnima predstavama prikazal svoje mojstrstvo. Gerčar, član domačega kluba AMD Brežice, ki letos slavi častitljivih 70 let obstoja, ni našel odgovora na Gajserjevo hitrost, a je bil kljub smoli v prvi vožnji na koncu vseeno zadovoljen. Dobro formo je pokazal tudi Irt, ki je ob poškodovanem bratu Jerneju edini zastopal to pri nas motokrosistično najštevilnejšo družino. V prvi vožnji je bil prepričljivo drugi, v drugo pa je v zaključnem delu dirke nesrečno pristal na zadnjem blatniku počasnejšega tekmovalca, padel in s poškodovano roko odstopil.

Jan Pancar je tudi na uvodni dirki pokazal, da mu v kategoriji MX2 ni para, in je z dvema zmagama osvojill maksimalno število točk. V razredu do 125 kubičnih centimetrov je dvakrat zmagal tudi Luka Milec, ki nadaljuje lanski niz odličnih predstav.

Na stezi Prilipe bodo že 3. aprila znova zabrneli motorji, tokrat za evropsko prvenstvo v razredu MX85, MX65 in MXOpen. Naslednja dirka za državno prvenstvo bo 24. aprila v Slovenskih Konjicah.

Deli s prijatelji