ELS ZA SDS

Evropska ljudska stranka podprla Janšo

Objavljeno 27. oktober 2011 20.45 | Posodobljeno 27. oktober 2011 20.45 | Piše: P. J./STA

Joseph Daul Janši zaupa, da bo Slovenijo popeljal do stabilnosti

ELS podprl Janšo in SDS

BRUSELJ – Stranko SDS in njenega predsednika Janeza Janšo na prihajajočih predčasnih parlamentarnih volitvah podpirata Evropska ljudska stranka (ELS) in njen vodja Joseph Daul. Vodja največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu je dejal, da Janši zaupajo, da bo Slovenijo ponovno popeljal do stabilnosti, rasti in blagostanja, so zapisali v SDS.

ELS spremlja položaj v Sloveniji

Daul je dejal, da so v skupini ELS pozorno spremljali dogodke v Sloveniji, ki so privedli do izglasovanja nezaupnice in razrešitve vlade levosredinske koalicije. »Očitno je, da Slovenija potrebuje politično opcijo, ki bo sposobna izboljšati stanje javnih financ,« je dejal Daul.

Potrebna je močna in stabilna vlada

Vodja poslanske skupine ELS je še dejal, da Janšo dobro pozna in da se spomni njunega uspešnega sodelovanja v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v letu 2008. V ELS so po njegovih besedah prepričani, da le močna in stabilna vlada lahko izvede korake, ki jih Slovenija potrebuje, da bi spet našla svoje mesto v srcu Evrope, so še zapisali v SDS.

Podpora evropskih vlad

V sredo pa je podporo Janševi stranki izrazil tudi predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko v Evropskem parlamentu Gabriele Albertini. Dejal je, da je SDS pridobil veliko spoštovanja med evropskimi vladami. »Da bi izboljšali socialni položaj in spravili evropsko ekonomijo ponovno v zagon, bodo evropske države potrebovale močno in sposobno vodstvo. Verjamem, da lahko SDS zagotovi takšno vodstvo« je dejal Albertini.

Deli s prijatelji