POŽARI

VIDEO: Ognjeni zublji grozijo turistom: beg iz Hrvaške in Črne gore

Objavljeno 17. julij 2017 15.08 | Posodobljeno 17. julij 2017 15.08 | Piše: Ma. M.

Vroči sušni dnevi povzročajo težave na Jadranu.

ŠIBENIK, TIVAT – Ob jadranski obali, na območju Hrvaške in Črne gore, se prebivalci in gasilci borijo s požari. Že čez vikend so povzročali nemalo preglavic, a so večino gasilci ukrotili. Ponoči pa so izbruhnili na novih mestih, tako je zaradi ognjenih zubljev zaprt del ceste v okolici Omiša. Z letali gasijo požar na območju Perkovića, v neposredni bližini avtoceste pri Vrpolju, pa tudi požar na Hvaru pri Bogomolju.

Gorijo nizko rastje, borov gozd in makija, zaradi gašenja pa so morali ponoči prekiniti železniški promet na območju Šibenika.

Evakuacija

Hudo je tudi na območju Tivta v Črni gori, kjer so morali na rtu Veslo evakuirati okoli 100 prebivalcev in turistov, kakšnih 20 ljudi pa ni hotelo zapustiti svojih domov. Ljudje so v strahu pred ognjem skakali v morje in čakali na pomoč reševalcev. Poškodovanih bi menda ni.

Nevšečnost v zabaviščnem parku

V novem zabaviščnem parku Mirnovec, ki mu Hrvati pravijo mali Gardaland, so obiskovalci ostali ujeti na vrtiljakih in preostalih rekvizitih zabavišča. Ustavili so se, ker je zmanjkalo elektrike.
 

Deli s prijatelji