MAŠČEVANJE

Vaščani skoraj linčali 
morilskega pedofila

Objavljeno 28. junij 2010 20.40 | Posodobljeno 28. junij 2010 20.40 | Piše: S. O.

Sovaščani so se na morilca osemletnice spravili s koli in pestmi

Policija je morala pretepenega morilca rešiti iz rok vaščanov.
NOVI SAD - Razplet tragične zgodbe v Starih Ledincih, vasi v bližini srbskega mesta Novi Sad, kjer je 52-letni vaščan Mladen Ogulinac posilil, nato pa zadavil osemletno deklico M. J., bi se skoraj končala s še eno smrtjo.

Ko se je po vasi razvedelo za zločin, so se prebivalci Starih Ledincev organizirali in začeli iskati morilskega pedofila po bližnjem gozdu. Pregona so se udeležili skoraj vsi. Prav tako so ga 20 ur iskali policisti.

Akcija je trajala vso noč. Ljudje so obkolili območje in ga temeljito prečesali, policistom so pomagali tudi izurjeni psi. Zaradi nekajkilometrskega obroča, ki so ga napravili, so izprijenca pregnali proti vasi. Po skoraj enem dnevu so ga zagledali na gozdni poti, ki je vodila tudi proti njegovi hiši.


Zlomili so mu čeljust


Eden izmed vaščanov je medijem opisal pregon: »Slišali smo, da nekaj šušlja v grmovju, zato smo se potuhnili, on pa je priletel v našo past. Ko nas je zagledal, je stekel po hribu navzdol. Ogulinac je padel in tako smo ga ujeli. Jezni meščani so ga takoj začeli tepsti s pestmi, rokami, nogami, motikami in palicami.«


Po njegovih besedah je nekdo poklical tudi punčkinega očeta: »Žandarji so prišli in ga rešili v zadnjem trenutku. Na roke so mu dali lisice. Pozneje sem slišal, da je imel poleg drugih poškodb zlomljeno čeljust. Samo enkrat je zavpil: ‘Joj, nehajte,‘ potem pa je utihnil.«

Drugi očividec je povedal, da so ga policisti iz njihovih rok rešili zadnji trenutek, saj bi ga v nasprotnem primeru lahko tudi linčali. To niti ne bi bilo presenetljivo, saj so bili ljudje zares ogorčeni nad posilstvom in umorom deklice.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Izprijeni morilec je delal za Mercator
Deli s prijatelji