PODMLADEK

V Zagrebu sta se skotila leva

Objavljeno 05. avgust 2016 18.57 | Posodobljeno 05. avgust 2016 18.57 | Piše: E. B.

Ni še znano, katerega spola sta mladiča, ki sta se skotila v novi ogradi živalskega vrta. Mama Nyota je v prvih dneh z zastrašujočimi gibi odganjala tudi oskrbnike.

Mladička se bosta prihodnji teden predstavila javnosti. Foto: jutarnji list.

ZAGREB – Vesela novica iz naše južne sosede: zagrebški živalski vrt ima dva nova stanovalca! Dva leva ali pa levinji sta se pred dnevi skotila in razveselila mamico Nyoto, očeta Lea in sestro Ayno, ki zdaj budno pazijo na mladiča in ju varujejo pred radovednimi pogledi oskrbnikov.

»Levu upravičeno rečemo kralj živali, to postane zelo jasno, ko tako odločno varuje svojo družino,« je pojasnil direktor živalskega vrta Damir Skok. »Nyota je bila sploh prve dni zelo nezaupljiva do vseh okoli sebe, vse je odganjala z glasnimi kriki in zastrašujočimi gibi. Zdaj se je že privadila na oskrbnike, ki pa se družini vendarle še ne smejo približati.« Zaposleni skrbijo, da ne bi radovedna javnost vznemirila živali, ki se za zdaj še oklepata mamice; ker sta nenehno v njeni neposredni bližini, oskrbnikom še ni uspelo ugotoviti, ali gre za samčka ali samički, bo pa spol verjetno znan že prihodnji teden, ko bosta najmlajša prebivalca živalskega vrta že na ogled obiskovalcem.

Mladiča sta zdrava in živahna, mamica ju ustrezno in obilno prehranjuje, družina se vse pogosteje giba tudi v predelu ograde, ki se razkriva javnosti, so še zaupali oskrbniki. V živalskem vrtu so še ponosno naznanili, da gre za prva mladiča, ki sta se skotila v novi ogradi, in kot veleva tradicija, bodo obiskovalci lahko sodelovali pri izbiri imen. 

Deli s prijatelji