BOJ PROTI TERORIZMU

V Italiji prijeli Alžirca, ki ga išče Belgija zaradi povezav z napadi

Objavljeno: 27.03.2016 11:34Posodobljeno: 27.03.2016 11:34

Poteka tudi preiskava, kako je Ouali prišel v Italijo, kot tudi o mreži, katere član naj bi bil.

BELLIZZI – Na jugu Italije so v soboto aretirali Alžirca, ki ga iščejo v Belgiji v okviru preiskave ponarejenih osebnih dokumentov, ki so jih uporabljali napadalci v torkovih terorističnih napadih v Bruslju in novembrskih v Parizu ter njihovi sodelavci, so poročali italijanski mediji, ki navajajo policijske vire.

Osumljenca, 40-letnega Djamala Eddina Oualija, so prijeli v mestu Bellizzi v južni regiji Salerno na podlagi evropskega zapornega naloga. Operacijo so skupaj izvedle protiteroristične in specialne enote policije, so poročali mediji po navedbah francoske tiskovne agencije AFP. Osumljen je sodelovanja v kriminalni mreži, ki izdeluje ponarejene dokumenta za nezakonite priseljence, pa poroča italijanska tiskovna agencija AGI. V Belgijo naj bi ga izgnali v prihodnjih dneh.

Sum policije je vzbudil, ko je lokalni uslužbenec za migracije preverjal njegovo dovoljenje za bivanje. Moškega z istim imenom, ki je pripadal isti kriminalni mreži, je policija iskala od 6. januarja.

V njegovi delavnici so nato zasegli več sto digitalnih fotografij, med njimi tudi fotografije treh, ki so načrtovali novembrske napade v Parizu, tudi Najima Laachraouija, samomorilskega napadalca na bruseljskem letališču. Poteka tudi preiskava, kako je Ouali prišel v Italijo, kot tudi o mreži, katere član naj bi bil.