KJE BO POKOPANA?

Titov vnuk Joško ni mogel k Jovanki

Objavljeno 21. oktober 2013 12.04 | Posodobljeno 21. oktober 2013 11.03 | Piše: P. J.

Po zapuščinski razpravi bo znano, kje bo pokopana žena Josipa Broza Tita.

Jovanka je prepričana, da jo hočejo utišati, ker ve preveč skrivnosti, ki so še vedno vroče.

BEOGRAD – »Nič ne morem, ne morem, ne morem se sploh pogovarjati. Prosim vas, ne kličite me,« je v solzah dejala Nada Budisavljević, mlajša sestra Jovanke Broz. Nada, njuna sestra Zora in dva bratranca so bili edini, ki so smeli Jovanko ves čas obiskovati.

Nada in Jovanka sta bili zelo dobri prijateljici. Vsak dan jo je obiskovala v bolnišnici. Jovanka pa je govorila, da si Budisavljevićevi vedno pomagajo med seboj. Nada je bila ob Jovanki tudi takrat, ko je umrl Tito in so jo nagnali iz hiše.

Jovanka s Titovimi sorodniki ni imela stikov. Nekateri živijo v Beogradu, drugi na Hrvaškem ter v Bosni in Hercegovini. Titov vnuk Joško Broz je za srbski Blic dejal, da je bilo Jovankino stanje tako slabo, da je ni mogel obiskati. Povedal je, da so jo lahko obiskovali le najožji družinski člani.

Joško je še dejal, da je bila Jovanka do konca Titova zakonita žena in da bi bilo zato primerno, da bi jo pokopali poleg njega, sicer pa bodo videli, kaj se bo zgodilo na zapuščinski razpravi. Dodal je še, da bo po njegovih podatkih Jovankin zadnji dom v Hiši cvetja.

Deli s prijatelji