LAŽNA OSMRTNICA

Srbskega predsednika razglasili za mrtvega

Objavljeno: 17.07.2017 16:00Posodobljeno: 17.07.2017 16:00

»Naš Vučić je umrl. Naš ljubi Vučić, naj te angeli za vedno ohranijo v žveplenem jezeru,« so zapisali.

BEOGRAD – Na srbskih spletnih omrežjih se je pojavila lažna osmrtnica za srbskega predsednika Aleksandra Vučića, ki so jo objavili njegovi kritiki. Predstavniki vlade so objavo ostro kritizirali, medtem ko se je sam Vučić odzval precej hladno. »Naš Vučić je umrl. Naš ljubi Vučić, naj te angeli za vedno ohranijo v žveplenem jezeru,« glede na poročanje medijev piše v besedilu osmrtnice, povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović je osmrtnico označila kot vrhunec dva meseca trajajoče kampanje proti novemu predsedniku države, ki je položaj zasedel konec maja. Tovrstno sovraštvo je brez primere v zgodovini države, je bila kritična. Prvi podpredsednik srbske vlade in zunanji minister Ivica Dačić pa je dejal, da osmrtnica neposredno spodkopava državne interese Srbije.

Sam Vučić je ob obisku v Washingtonu dejal, da je ne samo živ in zdrav, ampak tudi dobre volje. »Živ sem in dovolj zdrav, da se močno sekirajo, ker me ne morejo premagati,« je po poročanju srbske tiskovne agencije Tanjug dejal novinarjem.

Vučić, ki je bil od leta 2014 predsednik vlade, je prepričljivo zmagal na aprilskih predsedniških volitvah. Kritiki mu očitajo preveliko oblast in avtoritarne težnje.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja