VOJNI ZLOČINI

Šešljeve pritožbe zaradi hrane za svinje

Objavljeno 04. maj 2011 19.23 | Posodobljeno 04. maj 2011 19.23 | Piše: T. L.

Sodnika je pri branju odločitve motil »hladilnik nad glavo«

Šešelj se je pritoževal nad hrano, eden od sodnikov pa nad hladom.
HAAG – Predsedujoči sodnemu senatu Jean-Claude Antonetti se je pritoževal nad hladilnikom nad svojo glavo, vodja srbskih radikalcev Vojislav Šešelj, ki je zahteval umik obtožnice, pa nad hrano za svinje, ki mu jo strežejo – da, to se je danes dogajalo na haaškem sodišču za vojne zločine na področju nekdanje Jugoslavije.

In epilog? Sodni senat je zavrnil Šešljevo zahtevo, naj umaknejo obtožnico proti njemu (ker mu niso nič dokazali), ga izpustijo in mu plačajo 10 milijov evrov odškodnine. Po branju 120 strani dolge obtožnice je predsedujoči sodnemu senatu Jean-Claude Antonetti namreč sporočil, da je tožilstvo predstavilo dovolj dokazov za vseh devet točk obtožnice za zločine, storjene na Hrvaškem, BiH in Vojvodini, med letoma 1991 in 1993.

Tudi danes pa Šešelj ni mogel iz svoje kože in je predsedujočemu, potem ko je ta naznanil premor za kosilo, zabrusil: »Pričakujem, da me postrežete s pravim kosilom, ne pa z vrečko iz zapora, ki še za prašiče ni dobra. Pričakujem enako kosilo kot vi, gospod predsedujoči. Če ne dobim kosila, potem mi to jasno povejte, da bodo vsi vedeli, da bom ostal brez kosila,« je bil jasen Šešelj.

Pri branju je sodnika oviral hladilnik nad glavo

Šaljivo pa je bil razpoložen danes tudi Antonetti: po uri in pol branja odločitve senata je najavil polurni premor in zaprosil, naj izključijo klimatsko napravo nad njegovo glavo, kajti »sicer bom zmrznil in ne bom mogel prebrati odločitve do konca«. Ko se je Antonetti vrnil s kosila, ni bil nič bolje razpoložen, saj je hladilnik nad njegovo glavo še naprej delal.

Deli s prijatelji