DŽIHADISTIČNI TERORISTI

Razkrivajo: skrajneži IS se urijo pri Ljubljani

Objavljeno: 26.01.2016 13:57Posodobljeno: 26.01.2016 14:07

Včeraj je Europol svaril pred novimi napadi skrajnežev v Evropi, avstrijski Die Presse pa razkriva, da se džihadisti urijo tudi v gozdu pri Ljubljani.

DUNAJ, HAAG – Medtem ko je Europol včeraj svaril pred novimi napadi skrajnežev, ki se zbirajo pod okriljem Islamske države, pa avstrijski Die Presse poroča, da teroristično usposabljanje ne poteka le v Siriji, temveč tudi na ozemlju EU in Balkana, preiskovalci pa da so pozorni predvsem na BiH in – Slovenijo.

Potovanje pod pretvezo v slovenski gozd

Kot smo poročali, Europol po krvavih pariških napadih svari pred novimi napadi, katerih tarča bodo množične žrtve med civilnim prebivalstvom. In čeprav uradniki Europola ne želijo izdati točnih lokacij, kjer naj bi na ozemlju Evrope potekala usposabljanja islamskih skrajnežev, pa je raziskava novinarjev časnika Die Presse pripeljala do enega od takšnih centrov za usposabljanje v Sloveniji. Preko odprte schengenske meje je iz Avstrije na islamistična politična predavanja ali praznovanja ob rojstvih otrok (akika) dokazano potovalo več borcev, še piše časnik v spletni izdaji. Cilj konvojev vozil pa je bila izolirana zgradba v gozdovih v okolici Ljubljane, tam zbrani pa so razpravljali, vadili z orožjem in se tudi sicer radikalizirali v prepričanjih, še piše časnik.

Tovrstnih srečanj oziroma usposabljanj so se po informacijah časnika udeleževali salafisti iz Nemčije, Avstrije, Luksemburga in Slovenije.   

Dostopno pot do centra za usposabljanje menda nadzorujeta dva stražarja. Die Presse še piše, da se po ugotovitvah tajne službe za vsem skupaj skriva salafistično združenje, ki ima sedež v predmestju Ljubljane. To združenje pomaga na bojišča Iraka in Sirije spraviti čim več islamskih skrajnežev.