NI POSLOV?

Primorju skozi prste spolzelo 62 milijonov evrov

Objavljeno 07. avgust 2012 21.10 | Posodobljeno 07. avgust 2012 21.08 | Piše: T. L., STA

Potem ko je donosen posel izgubil SCT, je zaradi stečaja družba za upravljanje avtocest v BiH pogodbo s Primorjem prekinila.

V Primorju so dobili del regresa, plače še čakajo

MOSTAR – Družba za upravljanje avtocest v Federaciji Bosni in Hercegovini je zaradi stečaja slovenskega gradbenega podjetja Primorje prekinila pogodbo za gradnjo predora Vijenac, vredno nekaj več kot 62 milijonov evrov. Zaradi prekinjene pogodbe bo družba za upravljanje avtocest uveljavila bančne garancije za izvedbo posla v višini 6,2 milijona evrov.

Zaradi prekinitve omenjene pogodbe s Primorjem je družba za upravljanje avtocest v Federaciji BiH dala možnost domačim izvajalcem, da sodelujejo pri zaključku prve faze izgradnje predora, poroča tiskovna agencija BiH Fena. Domača podjetja bodo s sodelovanjem pri izgradnji predora dobila pomembne reference za sodelovanje na mednarodnih razpisih.

Prva faza izgradnje predora vključuje dela pri prebijanju cevi. Vodstvo družbe pa pričakuje, da bodo dela v predoru Vijenac kljub prekinitvi pogodbe z ajdovskim gradbincem končana skladno s predvidenimi roki.

Primorje je moralo sicer pred sklenitvijo omenjene pogodbe zagotoviti ustrezne bančne garancije, za sodelovanje pri gradnji predora pa je bilo ajdovsko gradbeno podjetje izbrano marca lani. Sprva je nad gradnjo tega predora bdel SCT, ki je posel zaradi težav s plačilno sposobnostjo – ta je najprej vodila v postopek prisilne poravnave in potem v stečaj – nato izgubil.
 

Deli s prijatelji