RAZTRESEN

Podedoval milijone in pozabil tankati

Objavljeno 31. januar 2016 17.53 | Posodobljeno 26. januar 2016 22.45 | Piše: U. S.
Ključne besede: franki

Policija v opuščenem avtu našla 100.000 frankov.

ZÜRICH – Ko mu je na avtocesti v švicarskem kantonu Saint Gallen zmanjkalo bencina, je 31-letni voznik panično stekel proti bencinski črpalki, v avtu pa pustil pravo malo premoženje.

Kmalu potem so se mimo pripeljali policisti. Ker je bil ob robu ceste avtomobil, voznika pa nikjer, so ustavili in preverili, kaj se dogaja. Najprej jih je presenetilo, ko so ugotovili, da je vozilo odklenjeno. Še večje je bilo drugo presenečenje, na katero so naleteli med rutinskim pregledom vozila: našli so namreč 100.000 frankov (90.000 evrov). Denar – bankovci so bili po 100 in 200 frankov – je bil stlačen v ovojnico, ki je bila odprta in odložena v notranjem predalu na sprednjih desnih vratih. Zaradi velike vsote denarja v odklenjenem vozilu so policisti seveda postali sumničavi in na pomoč poklicali kolege, ki so kmalu našli lastnika avta – ta je le nekaj sto metrov stran hodil ob robu ceste.

Pobrali so ga in moški je priznal, da je avto, parkiran na avtocesti, njegov, tam ga je pustil, je povedal možem postave, ker mu je zmanjkalo bencina. Policistom pa se je zdelo malce nenavadno, da ob toliko denarja človeku zmanjka bencina, a je preiskava razkrila, da so izjave moškega resnične. Še več: izkazalo se je, da ima odlično pojasnilo za denar v avtu in raztresenost. Vračal se je s sestanka pri izvršitelju oporoke, ki mu je izročil kuverto, polno denarja. Policija je izvedela še, da je 31-letnik pravkar podedoval 70 do 90 milijonov frankov (63 do 81 milijonov evrov). Tako so razumeli, zakaj ni opazil, da mu bo zmanjkalo bencina, in zakaj ni zaklenil avta, ko se je peš odpravil po gorivo... 

Deli s prijatelji