OBSOJEN

Načelnik policije posilil najstnico

Objavljeno 30. julij 2010 19.13 | Posodobljeno 30. julij 2010 19.13 | Piše: STA

Göran Lindberg je 17-letnico posilil, zvezal in pretepal, večkrat pa je kupoval tudi droge

Nekdanji načelnik bo moral za šest let in pol v zapor, prav tako bo moral žrtvam plačati 300.000 kron (31.750 evrov) odškodnine.
STOCKHOLM – Nekdanji načelnik policije na Švedskem Göran Lindberg je bil zaradi več spolnih napadov, vključno s posilstvom, obsojen na šest let in pol zapora. Lindberga, ki je veljal za odločnega zagovornika enakosti spolov, so aretirali januarja, novice o njegovem nasilnem dvojnem življenju pa so takrat preplavile švedske medije.

Danes 64-letni Lindberg se je upokojil leta 2006, pred tem je bil med drugim načelnik policije v četrtem največjem švedskem mestu Uppsala, vodil pa je tudi švedsko policijsko šolo, poročajo tuje tiskovne agencije.

Sodišče ga je v enem primeru spoznalo za krivega hudega posilstva, v dveh primerih posilstva in zlorabe, v treh primerih zvodništva in v 28 primerih kupovanja spolnih storitev.

Lindberg je med drugim leta 2007 dvakrat posilil 17-letnico, ki je sicer prodajala svoje telo, po poročanju prič pa je dekle tudi zvezal in jo pretepel.

Deli s prijatelji