KENIJA

Levi na mestnih ulicah

Objavljeno 27. februar 2016 22.00 | Posodobljeno 27. februar 2016 22.00 | Piše: U. S.
Ključne besede: lev Kenija

Iz parka so pobegnile zveri, klatijo se po Nairobiju.

Lev Marjan.

Uslužbenci kenijskega ministrstva za okolje, natančneje urada za divje živali, še iščejo šest levov, ki so pobegnili iz nairobijskega nacionalnega parka in zdaj tavajo po kenijski prestolnici. Pobegnili so v predmestje Lang’ata, ki se drži parka, od naselja pa ga loči prometna cesta.

Predstavnik za stike z javnostjo urada za divje živali Paul Udoto je povedal, da o natančnem številu ubežnikov ne morejo govoriti: »Populacija levov v parku je velika, zanašamo se na poročila ljudi, ki so jih videli,« je dejal in javnost prosil, naj jih pokličejo, če bi katerega videli na mestnih ulicah: »Levi so nevarne in divje živali. Če jih vidite, se jim ne približujte.« Kako je velikim mačkam uspelo pobegniti iz parka, ki ga obkroža električna ograja, še ne vedo, je dejal Udoto in pristavil, da se pazniki in veterinarji trudijo živali ujeti in jih vrniti v park, ki se razteza na 117 kvadratnih kilometrih, tam, le sedem kilometrov od mestnega središča, živi mnogo divjih živali, poleg levov, v parku naj bi jih bilo 30, ogroženi črni nosorogi, leopardi, gepardi, hijene, bizoni, žirafe in več kot 400 vrst ptic. Iz parka so dobro vidne nairobijske stolpnice.

Ena od levinj je kotila, je dodal Udoto in še, da situacijo spremljajo in nadzorujejo. »Okoli 4. ure so nas poklicali in povedali, da so dve levinji videli na ulici blizu bolnišnice v Lang'ati, po našem mnenju je ena novopečena mama. Seveda smo se takoj odzvali, a ju tam ni bilo več in tudi izsledili ju nismo,« je povedal Udoto. Kako uro pozneje so prejeli še en klic, človek je leve videl tudi blizu Kibere, največjega barakarskega naselja v Keniji. Udoto je povedal, da območje še preiskujejo. 

Deli s prijatelji