SODBA

Kanibal s samostrelom v dosmrtno ječo

Objavljeno 22. december 2010 13.32 | Posodobljeno 22. december 2010 13.32 | Piše: Mo. S.

Stephen Griffiths je ubil tri prostitutke, jih razmesaril in jedel njihovo meso

Ubil je najmanj tri ženske.
LEEDS – Stephen Griffiths, ki je sam sebe poimenoval kanibal s samostrelom, je na sodišču dočakal izrek sodbe. Zaradi pošastnega umora treh prostitutk je obsojen na dosmrtno zaporno kazen. Vse tri žrtve, Suzanne Blamires, Shelley Armitage in Susan Rushworth, so delale v četrti blizu njegovega doma. Umore je priznal, povedal pa je tudi, da je poleg njih ubil še nekaj žensk.

Ujeli so ga, ko je nadzornik stavbe, v kateri je morilec živel, zunanje dogajanje spremljal prek varnostne kamere. Videl je, kako je Suzanne umrla pod streli morilca. Njeno truplo so našli v bližini reke, bilo je razmesarjeno in večkrat ustreljeno, v glavo je imelo zaboden nož, prav tako pa na glavi ni bilo kože.

V morilčevem stanovanju so našli sledove krvi, potem pa je umor tudi priznal in dodal, da je jedel surovo žrtvino meso, saj naj bi imelo človeško meso magični učinek. Njegova nekdanja dekleta se strinjajo, da je z njimi ravnal grobo, jih pretepal in poniževal. Nikoli ga niso prijavile, saj so se ga bale.

Policija meni, da motiv za uboje izvira iz njegovih študijskih let, ko je med usposabljanjem za kriminalista med drugim proučeval tudi serijske morilce. V kadi svoje kopalnice je svoje žrtve rezal z nožem in raznim drugim orodjem, njihova telesa pa je poškodoval tudi z golimi rokami. Po vsem stanovanju so našli sledove krvi, na osnovi česar so lahko žrtve tudi identificirali.

Sicer pa je zdaj 40-letni Stephen že pri 17 letih kradel v trgovini, pri tem pa je varnostniku, ki ga je poskušal zadržati do prihoda policije, z nožem prerezal vrat. V zaporu je preživel tri leta, leta 1989 so mu zaradi posedovanja orožja prisodili družbeno koristno delo, čez dve leti pa je zaradi orožja znova pristal v zaporu.

Deli s prijatelji