APOKALIPSA

FOTO in VIDEO: Razdejana Hrvaška, ostali brez pitne vode

Objavljeno 12. september 2017 12.45 | Posodobljeno 12. september 2017 12.45 | Piše: Ma. M.

Uničeni so mostovi in ceste, nekatera območja so morali evakuirati.

Poplave v Ninu.

NIN – Vse od sobote na območju Slovenije in Hrvaške dežuje, a naši južni sosedje so jo, kot kaže, odnesli precej slabše kot Slovenci. Predvsem na zadrskem območju, kot smo poročali, se je zgodila prava apokalipsaimage.

Vreme se je nekoliko umirilo (fronta se sicer pomika nad Južno Dalmacijo), a posledice ostajajo, zato z vsemi napori zdaj rešujejo, kar se rešiti da, in popisujejo škodo. 

Najhuje v Ninu, na pomoč vojska

Tako je, denimo, razpokal ninski most, ki povezuje celino z otočkom Nin, tam so ostali tudi brez elektrike in vode. Gasilci so morali reševati ujete ljudi, ob tem pa so tudi sami ostali ujeti v ujmi, piše HRT.  Kot poroča Jutarnji list, je v Ninu na pomoč priskočila vojska z amfibijskimi vozili, ki se lahko premikajo po vodi.

Taka količina dežja, kot je padla na območju Zadra v noči na ponedeljek in v ponedeljek, naj ne bi zapadla v zadnjih šestih mesecih skupaj.


Izčrpavanje vode

Na prizadetih območjih – Zadar, Nin, Sukošan, Bibinje, Ugljan, Pašman in del Dugega otoka – so vso noč izčrpavali vodo iz stavb, stanovanj, kleti … Pitne vode tako rekoč ni.

Deli s prijatelji