NA ULICAH

FOTO in VIDEO: Kaos in požari spet zajeli Francijo

Objavljeno 26. januar 2016 14.48 | Posodobljeno 26. januar 2016 14.48 | Piše: T. Pa.

Zamaskirani protestniki so zaustavili promet v prestolnici.

PARIZ – V Parizu se je danes v nebo spet vil črn dim. Tokrat je bilo to delo taksistov, ki so iz protesta proti nepravičnim oblikam konkurence zažigali avtomobilske gume na eni izmed glavnih obvoznic, poroča Guardian. Zamaskirani protestniki so med prometno konico ustavljali avte, zato so posredovali policisti in gasilci, ki so vanje vrgli solzivec.

Na stotine taksistov je protestno parkiralo svoja vozila na ceste do letališč in na glavno obvoznico v zahodnem delu mesta. Razlog za njihovo nezadovoljstvo je nepravična konkurenca zasebnih podjetjih, kot je na primer Uber.image Njihov predstavnik Thierry Guichard je povedal, da jih vlada ni dovolj zaščitila in da so njihove delovne razmere vedno slabše. Na plakatih je med drugim pisalo: »Gospodarski terorizem!« in »Uber, pojdi domov!«.

Policija je sporočila, da so doslej pridržali že 20 ljudi, Evening Standard pa poroča tudi o tem, da je bil na letališču Orly en človek težje poškodovan. Nesreča se je zgodila, ko je avtobus skušal prebiti blokado taksistov, v odgovor na nasilje pa so protestniki začeli v šipe avtobusa metati kamenje. 

Deli s prijatelji