TURISTIČNA TRIBUNA

FOTO: Golf med kiviji in papigami

Objavljeno: 19.05.2017 17:45Posodobljeno: 19.05.2017 17:45

Novozelandsko golf igrišče Cape Kidnappers uvrščajo na šestnajsto mesto med sto najboljšimi na svetu. Njegova posebnost in edinstvenost je združitev igrišča in rezervata za favno in floro, predvsem domorodno.

Davnega leta1769 je kapitan James Cook s slavno jadrnico Endeavour plul ob zahodni obali Severnega otoka. K jadrnici so s kanuji priveslali Maori. Med trgovanjem so z jadrnice ugrabili dečka, streli so pokosili nekaj Maorov, deček pa se je rešil. Kraj ugrabitve je Cook poimenoval Cape Kidnappers – Rt ugrabiteljev.

Velik polotok, ki meri 2500 hektarjev, je danes v zasebni lasti. Lastnik največjega dela, golfa in drugih površin je Američan Julian Robertson, lastnik četrtine polotoka Andy Lowe. Državna organizacija DOC pa upravlja območje, kjer gnezdi največja celinska kolonija morskih ptic avstralskih strmoglavcev (angleško: gannet) na svetu. Tu gnezdijo že vse od leta 1870.

Leta 2006 so na Cape Kidnappers začeli izvajati dolgoročni projekt obnove nekdanjega živalstva in rastlinstva polotoka.
 

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja