V ITALIJO

Brez slabe vesti: minister s službenim avtom na smučanje

Objavljeno 15. december 2014 22.21 | Posodobljeno 15. december 2014 22.21 | Piše: STA, P. Pa.

Ministra za zdravje so posneli, kako je s službenim vozilom odpotoval na lepše.

Smučarja so sprejeli v jeseniško bolnišnico.

ZAGREB – Hrvaški premier Zoran Milanović je danes napovedal, da bo vlada spremenila uredbo o uporabi službenih avtomobilov in da bo uporabo teh vozil omejila zgolj na službene potrebe. Za to se je odločil po tem, ko so ministra za zdravje Sinišo Vargo posneli, ko je s službenim audijem odpotoval na smučanje v Italijo.

Člani vlade imajo zdaj pravico do uporabe službenega vozila in voznika 24 ur na dan, ob tem pa namen ni natančno določen. Službeni avtomobili so ministrom na razpolago, da bi lahko opravljali svoje delo, a je treba vedeti, kje je meja, je danes dejal Milanović ob napovedi sprememb pravil.

Kot je pojasnil, minister Varga ni kršil zakona, morda tudi zato, ker »zakon ni najboljši«. Pojasnil je, da spremembe morda tudi po novem ne bodo povsem natančno opredelile uporabe službenih vozil, a bodo ministrom uporabo teh vozil omejili na službene potrebe med opravljanjem delovnih obveznosti.

Hrvaški mediji sicer ravno za ministra Vargo pogosto navajajo, da po nepotrebnem zapravlja veliko proračunskega denarja predvsem za različna potovanja v tujino.

Ostro ga je danes kritizirala tudi opozicijska HDZ. Na izredni novinarski konferenci v Zagrebu so izpostavili, da minister uporablja službeni avtomobil za zasebna potovanja, medtem ko so se dolgovi bolnišnic zvišali na 1,2 milijarde kun (158 milijonov evrov).
 

Deli s prijatelji