VSAK DAN ZADENE NA LOTU

Berlusconi bo moral bivši ženi plačevati 1,4 milijona evrov na mesec

Objavljeno 23. junij 2015 19.23 | Posodobljeno 23. junij 2015 19.23 | Piše: STA, A. L.

Njegovo premoženje je vredno milijarde.

Silvio Berlusconi je zaskrbljen

RIM – Bivši italijanski premier in medijski mogotec Silvio Berlusconi bo moral svoji bivši ženi Veronici Lario plačevati 1,4 milijona evrov preživnine na mesec, je danes odločilo sodišče v Rimu po zaključku ločitvenega postopka.

Nekdanja italijanska filmska igralka Larieva, sicer druga Berlusconijeva žena, je zahtevo za ločitev vložila leta 2009, potem ko so na plano prišle vse razsežnosti Berlusconijevih orgij z mladimi dekleti.

Sodu je izbilo dno, ko so časniki objavili, da se je Berlusconi udeležil rojstnodnevne zabave neke 18-letnice, ki ga je klicala »očka«.

Zahtevala je tri milijone

Larieva je sicer zahtevala tri milijone evrov preživnine, a ji je sodišče na koncu prisodilo 'le' 1,4 milijona evrov mesečno. To je sodišče nakazalo že oktobra 2013 z začasno odredbo.

Berlusconi sicer ne bi smel imeti prevelikih težav s to vsoto; njegovo premoženje ocenjujejo na več milijard. Prav tako si je že opomogel od ločitve; 78-letnik ima namreč že novo partnerico, kar 48 let mlajšo TV-starleto Francesco Pascale.

Berlusconi in Larieva sta bila sicer poročena od leta 1990, skupaj pa sta bila že prej, ko so se jima rodili tudi trije otroci. Trikratni italijanski premier ima še dva otroka s prvo ženo Carlo Elviro Dell'Oglio.

Deli s prijatelji