IMENOVANA

Znana je nova generalna direktorica onkološkega inštituta

Objavljeno 07. januar 2016 18.41 | Posodobljeno 07. januar 2016 18.42 | Piše: STA, S. U.

V preteklih dveh mesecih je vodila inštitut kot v. d. generalnega direktorja.

LJUBLJANA – Svet Onkološkega inštituta Ljubljana je za novo generalno direktorico imenoval Zlato Štiblar Kisić, ki je v preteklih dveh mesecih vodila inštitut kot v. d. generalnega direktorja.

Predsednica sveta inštituta Darinka Miklavčič je po glasovanju v izjavi za medije poudarila, da jih je pri odločanju vodila misel, kaj je dobro za bolnike in inštitut. »Nismo bili pod vplivom nobenih lobijev. Osebno nisem dobila niti enega klica, koga naj podprem,« je dejala.

Dodala je, da so pripravljeni prevzeti odgovornost, če vlada ne bo dala soglasja k imenovanju Štiblar Kisićeve, in odstopiti. Vendar to ni, kot poudarja, nobena grožnja. Povedala je tudi, da sta pri odločitvi, katerega od kandidatov podpreti, pretehtala zelo konkretni program Štiblar Kisićeve ter dejstvo, da je bilo na inštitutu v času, ko ga je vodila kot v. d., vzpostavljeno izredno dobro sodelovanje.

Za Štiblar Kisićevo je glasovalo devet članov sveta inštituta, dva glasova podpore pa sta šla Brigiti Skela Savič, ki je dekanja jeseniške fakultete za zdravstvo. Poleg njiju sta se prijavila še Edita Orehovec, ki je v preteklosti med drugim delala v Borovu, in Dušan Harlander iz nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano.

Deli s prijatelji