OGLASNO SPOROČILO

Z nekaj sreče v New York

Objavljeno 25. maj 2017 12.20 | Posodobljeno 25. maj 2017 12.24 | Piše: T. L.

Sezona potovanj je v polnem razmahu in z njo vznemirljivo izbiranje destinacij, prevozov, nastanitev in načrtovanje poti. Vsakomur od nas kakšen kraj še posebej buri domišljijo. Eden takih je gotovo New York, Veliko jabolko, mesto, ki nikoli ne spi. Z nekaj sreče lahko tja odpotujete s Sparom.

New York, največje mesto istoimenske zvezne države na severovzhodu ZDA, ne velja le za enega njihovih simbolov, temveč tudi za središče diplomacije, gospodarstva, financ in kulture v svetovnem merilu.

Talilni lonec
Prvi Evropejci, ki so se naselili na tem območju, so bili francoski kolonisti in jezuitski misionarji. Pod svoje okrilje so ga nato vzeli Nizozemci, sčasoma pa je prešel v roke Britancev. Danes je pravi talilni lonec, v katerem se mešajo različne narodnosti, kulture in jeziki in je eno najbolj poseljenih na svetu. Nič nenavadnega ni, da tako prav tam stoji Kip svobode, simbol svobode, demokracije in priložnosti, ki stoji na Liberty Islandu ob ustju reke Hudson in so ga Francozi podarili Američanom ob stoti obletnici neodvisnosti.

image

   

Sodeluj v nagradni igri in se poteguj za potovanje v New York za dve osebi s kovčki New York!
Mesto, ki postavlja svetovne smernice, te vabi, da se izgubiš med številnimi stolpnicami in globoko vdihneš njegov filmski utrip. Za katerimi kovčki New York se skriva znamenitost, ki si jo najbolj želiš ogledati v živo?
Nagradna igra traja do vključno 24. maja. Zmagovalca, ki bo prejel dve povratni vozovnici za izlet v mesto, ki nikoli ne spi, bodo razglasili naslednji teden. Že veš, kdo bo šel s tabo?

Več na: www.newyork.spar.si

Za vsakogar nekaj
New York ponuja nešteto priložnosti za preživljanje časa, ki bodo zadovoljile še tako zahtevne okuse. Opomogel si je tudi po tragičnih terorističnih napadih 11. septembra 2001; še naprej živi polno življenje in s t. i. New York minute narekuje čisto svoj ritem. Glavne znamenitosti so poleg že omenjenega Kipa svobode, uvrščenega na Unescov seznam kulturne dediščine, še Muzej moderne umetnosti (MOMA), Guggenheimov muzej, Empire State Building, Times Square, Central Park ter soseske, kot so Chinatown, Little Italy, Brooklyn in druge. Za obisk je nekaj dni gotovo premalo, prav tako premajhen kovček – New York namreč slovi tudi po številnih znanih in dobro založenih veleblagovnicah, poleg tega je tam določene stvari mogoče kupiti za veliko nižjo ceno kot pri nas.

image

Spar za potovanja v bližnje in daljnje kraje ponuja širok nabor kovčkov New York. Oglejte si jih v njihovem spletnem katalogu in sodelujte v nagradni igri. Z nekaj sreče lahko osvojite potovanje v New York za dve osebi s kovčki New York! Igra traja do vključno 24. maja.

 

Deli s prijatelji