KONEC AGONIJE

Vsi rešitelji izpuhteli, predlog za stečaj Primorja vložen

Objavljeno: 05.06.2012 12:39Posodobljeno: 05.06.2012 13:23

Stavkovni odbor Primorja je na Okrožnem sodišču v Novi Gorici vložil predlog za stečaj ajdovskega gradbenega podjetja.

  • Usoda ajdovskega podjetja je zapečatena.

AJDOVŠČINA – Ameriških rešiteljev ni bilo na spregled, Dušan Črnigoj je znova snedel dano besedo, delavcem Primorja, ki še čakajo aprilske plače, pa je prekipelo. Kar so napovedali, so tudi uresničili: stavkovni odbor Primorja je namreč na Okrožnem sodišču v Novi Gorici vložil predlog za stečaj ajdovskega gradbenega podjetja. Predlogu, ki ga je vložil vodja stavkovnega odbora Primorja Damjan Volf, je bil priložen dokument o insolventnosti, ki ga je podpisal tudi edini preostali član uprave Primorja Štefan Činč.

»Imamo dokazilo edinega preostalega člana uprave Štefana Činča o tem, da je podjetje insolventno. Tu so uprava in lastniki Primorje Holdinga izpolnili del obljube, da bodo koordinaciji sindikata pomagali pri vložitvi predloga za stečaj,« je dejal Volf.

Predlog za stečaj so vložili za tri podjetja iz skupine Primorje – Primorje, Primorje Instalacije in Primorje Avtoservis. V teh treh podjetjih je po Volfovih podatkih približno 750 zaposlenih, za mnoge med njimi pa bodo zelo težko našli novo zaposlitev.

Povezane vsebine