SEDEL NA UŠESIH?

VIDEO: Kdo zna o vetrnicah povedati manj od tega vladnega lepotca?

Objavljeno 17. februar 2017 15.07 | Posodobljeno 17. februar 2017 15.09 | Piše: S. N.

Če je na začetku delovalo, da se je zgolj zmedel, je kmalu postalo jasno, da nima pojma, kaj ga novinarka sprašuje.

BRDO PRI KRANJU – Vodja sektorja za obnovljive vire na ministrstvu za infrastrukturo Tilen Smolnikar si je privoščil nekaj, česar si nekdo, ki je na njegovem položaju, ne bi smel. Ko je po dogodku ministrstva, ki je potekalo na Brdu pri Kranju odgovarjal na vprašanja novinarke oddaje Svet, je pokazal, koliko o tem sploh (ne) ve.

Na dogodku je bil govor o proizvodnji električne energije iz vetrne in vodne energije, o pametnih števcih in elektropolnilnicah. Na tej predstavitvi je bil tudi Smolnikar, ki pa je očitno v dvorani sedel na ušesih. Na niti eno vprašanje od zastavljenih ni znal odgovoriti.

 

Smolnikar je vodja sektorja od oktobra 2016, pred tem pa je vodil sektor energetske prenove stavb. Smolnikar je sicer po izobrazbi geograf – geodet. Če so se pred časom nekateri spraševali o tem, ali je s to izobrazbo kompetenten, da vodi ta sektor na ministrstvu za infrastrukturo, je morda s tem televizijskim nastopom sam podal odgovor. Po poročanju portala nova24tv naj bi na ta položaj prišel s pomočjo očeta Stojana Smolnikarja, ki je direktor podjetja Energetika Ljubljana.

Deli s prijatelji