KANDIDATKI

Veronika Juvan in Martina Valenčič želita postati predsednici

Objavljeno 29. avgust 2012 17.23 | Posodobljeno 29. avgust 2012 17.35 | Piše: P. J.

Veronika pravi, da se je za kandidaturo odločila na pobudo prijateljev in znancev.

Martina Valenčič.

LJUBLJANA – Biti predsednik države je, kot kaže, v Sloveniji sanjski poklic, saj število predsedniških kandidatov iz tedna v teden narašča. Za kandidaturo sta se odločili še dve kandidatki – 27-letna Martina Valenčič in Veronika Juvan. Obe morata zbrati pet tisoč podpisov volivcev, če želita res nastopiti na volitvah. 

Verjame v svoj uspeh

»Tako, uradno je zunaj ... Prijatelji, znanci, sorodniki so me spodbujali, naj vložim kandidaturo za predsednico Slovenije. No, pa naj bo, čeprav nisem več rdečelasa, sem pa še vedno za poštenje in pravičnost. Poskusimo kaj spremeniti v naši lepi Sloveniji, zato prosim vse, prav vse, da mi izkažejo podporo s svojim podpisom na upravni enoti in mi podpisan list pošljejo na naslov Drame, Konovska cesta 46, 3320 Velenje,« je zapisala na svoji facebook strani.

Juvanove se nekateri spomnijo kot tiste, ki se je borila za pravice delavcev v Gorenju. »Saj se še spomnite rdečelaske iz Gorenja, ki je jezila vodstvo, ko se je borila za pravico delavcev? Ravno ta se je odločila, da kandidira,« je še zapisala.

Mlada, a ambiciozna

Kljub 27 letom pa visoko cilja Martina Valenčič, ki je sicer grafična oblikovalka in direktorica lasnega podjetja. »Njena kandidatura za predsednico države izhaja iz močne vizije nastajajoče stranke LKS – Ljudska kraljevska stranka, ki želi vpeljati v slovenski prostor resnično radikalne spremembe. To, kar se se dogaja pod okriljem zlagane demokracije zadnjih 20 let, namreč nima pozitivnega človeškega karakterja,« je zapisala na svoji spletni strani.

Dodala je še, da je Slovenija nasilno razdeljena na vidno levico in navidezno desnico, kar po njenem služi le uveljavljanju tujih strateških vojaško-političnih interesov ter svetovnih gospodarskih monopolov.
 

Deli s prijatelji