ALMA MATER

V Mariboru izumitelj testa, ki diagnosticira raka pred uradno medicino

Objavljeno: 10.03.2016 11:06Posodobljeno: 10.03.2016 11:06

Yoshiaki Omura je odkritelj testa Bi-Digital O-Ring, s katerim lahko natančno, neinvazivno in cenovno ugodno diagnosticiramo raka tudi več mesecev, v nekaterih primerih celo let, pred uradno medicino.

MARIBOR – »To je ena izmed največjih konferenc, ki se bo letos odvijala v Sloveniji. Zadovoljni smo, da bomo gostili tako pomembne znanstvenike, kot sta prof. dr. Yoshiaki Omura in prof. ddr. Felix Unger,« poudarja Ludvik Toplak, predsednik Alme Mater Europaea – ECM, sporočajo iz visokošolske institucije.

Na Almi Mater v Mariboru bo med 11. in 12. marcem potekala mednarodna znanstvena konferenca, kjer bodo predstavili 199 znanstvenih prispevkov, ki jih pripravlja 270 aktivnih udeležencev. »Pričakujemo več kot 850 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Avstrije, Italije, Slovaške, Poljske, Finske, Turčije, Japonske, Kanade in ZDA,« je poudarila doc. dr. Bojana Filej, predsednica organizacijskega odbora konference.

Četrta mednarodna znanstvena konferenca je posvečena obravnavi aktualne tematike celostnega pristopa k skrbi za človeka v današnji družbi. S prepoznavanjem, priznavanjem in spoštovanjem vrednosti človeka v vsakem starostnem obdobju želi konferenca opozoriti na upoštevanje blagostanja posameznika in njegovih temeljnih pravic v zdravstvenih, izobraževalnih, socialno-varstvenih in drugih institucionalnih obravnavah. Strokovnjaki s področja zdravstva, medicine, socialne gerontologije, socialnega dela, prava, vzgoje in izobraževanja, psihologije, psihoterapije, arhivistike in filozofije bodo osvetlili umestitev skrbi za človeka v javnih institucijah kot tudi v družinskem okolju. Na konferenco so kot aktivni udeleženci lepo vabljeni tudi podiplomski študenti navedenih področij.

Na plenarnem delu bodo sodelovali: Unger, predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti, prof. dr. Giampiero Camurati, prof. dr. Vincenzo Mastronardi, prof. dr. Mladen Radujković, prof. dr. Laurence Hewick, prof. dr. Maria Teresa Anguera, prof. dr. Creston Davis in prof. ddr. Igor Grdina ter prof. dr. Yoshiaki Omura, ki ga Cambridge University uvršča med 500 najpomembnejših znanstvenikov 21. Stoletja.

Prof. dr. Omura bo tudi predaval na simpoziju o Integrativnih zdravstvenih vedah, ki bo potekal v soboto v sklopu mednarodne znanstvene konference. V ponedeljek, 14. 3. 2016, pa bo predaval še na Almi Mater kot gostujoči profesor zdravstvenih ved, njegovo predavanje pa bo odprto tudi za javnost. Naj spomnimo, da je Omura že obiskal Slovenijo, in sicer leta 2014 na simpoziju Integrativne medicine na Bledu.

Omura je odkritelj testa Bi-Digital O-Ring, s katerim lahko natančno, neinvazivno in cenovno ugodno diagnosticiramo raka tudi več mesecev, v nekaterih primerih celo let, pred uradno medicino.

Predstavitvene informacije