SKUPNA FIRMA

Turki na Gospodarcu, morda kmalu še hotel

Objavljeno: 13.09.2017 19:15Posodobljeno: 13.09.2017 19:15

Gospodarsko razstavišče s Turki ustanovilo firmo.

  • Ljubljansko sejmišče
  • Turčija je kongresno obglavljena zaradi terorizma
  • Špela Terpin je ena od vodij v slovenskoturški kongresni družbi

LJUBLJANA – V Slovenijo je vstopil prvi mednarodni profesionalni organizator kongresne dejavnosti. Gre za turško družbo Dekon iz Istanbula. Družba je polovični lastnik slovensko-turškega podjetja Dekon.si, drugo polovico ima v lasti ljubljansko Gospodarsko razstavišče.
Presenetljiva novica ima ozadje. Lansko in letošnje leto je zaznamoval terorizem, še posebno v Turčiji, ki je z Istanbulom (poleg Dunaja, Prage in Budimpešte ter Barcelone, Pariza in Londona) sestavljal prvo ligo kongresnega turizma. Turčija je zdaj kongresno obglavljena, zato so se vodilni možje v turškem podjetju odločili povezati s Slovenci – v Sloveniji.
»Slovenija je kongresno privlačen trg,« pravi Špela Terpin z ljubljanskega Gospodarskega razstavišča. Pojasnjuje, da gre v primeru slovenske veje turškega Dekona za mešano podjetje, ki je v polovični lasti Ljubljane oz. GR (lastnik GR je Mestna občina Ljubljana z županom Zoranom Jankovićem na čelu, ki je po naših neuradnih informacijah tudi dal žegen za presenetljiv turški vstop na ljubljansko sejmišče), 26-odstotni lastnik je Čengiz Korkmaz, prvi mož turške skupine (in lastnik), 24-odstokov pa je v lasti skupine Dekon Turčija.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja