BOUDOIR

Tudi Slovenke se vse raje fotografirajo gole

Objavljeno: 14.02.2016 16:37Posodobljeno: 14.02.2016 16:38

Boudoir fotografija je v tujini že smernica, pri nas pa je še v povojih.

  • Fotografije so erotične, a hkrati zelo estetske
  • Njenim fotografskim veščinam se je prepustila tudi manekenka Tajda Narobe

ŠKOFJA LOKA – »Boudoir pomeni ženska spalnica,« začne razlagati 25-letna Katja Jemec iz Škofje Loke. »Zato želim, da je takšno tudi počutje, kjer poteka snemanje – intimno, čutno, ženstveno, zapeljivo.« Mlada fotografinja se je pred dvema letoma vrnila iz Dublina, kjer se je pri znanem irskem fotografu Davidu Frainu prvič seznanila s tako imenovanim boudoir fotografiranjem.

Za sprostitev borovničke

Boudoir fotografiranje pomeni ustvarjanje čutnih, zapeljivih in estetskih fotografij, katerih namen je prikazati lepoto ženskega telesa. »Vsako žensko telo je lepo, ne glede na velikost in obliko oziroma konfekcijsko številko, ki jo nosite. Namen teh fotografij je, da prikažejo vaše adute in skrijejo morebitne pomanjkljivosti,« je prepričana zagnana Škofjeločanka.

»Pred valentinovim je bilo noro, saj je veliko deklet, ki svojemu partnerju rade podarijo nekaj drugačnega, nekaj izvirnega – svoje erotične fotografije. In ne poznam moškega, ki ne bi bil vesel takšnega darila,« se nasmehne Katja, ki je prejšnji vikend v vili Alice na Bledu organizirala posebno akcijo: »V soboto in nedeljo sva bili z vizažistko in frizerko Žano Metelko ves čas na voljo. Punce, ki so prišle, so se pri Žani najprej uredile, sledilo pa je snemanje fotografij, za katero sem bila seveda odgovorna jaz.«

Takšno delo ni najpreprostejše, prizna Katja. »Med vsemi vrstami fotografije, s katerimi se ukvarjam, je ta zagotovo med zahtevnejšimi. Delo z ljudmi je že samo po sebi izziv, v takšnem okolju še toliko bolj,« pove. Nekatera dekleta se sprostijo lažje, druga težje, a na koncu, pravi, so nad izdelkom navdušene vse. »Če je treba, pred fotografiranjem ponudim šilce borovničk, in vse lažje steče,« nagajivo pomežikne.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije