NE POZABITE KAPE IN ROKAVIC

Tri dni bo mrzlo, temperature do –15 stopinj

Objavljeno 16. januar 2016 13.35 | Posodobljeno 16. januar 2016 13.35 | Piše: A. L.

Pihalo bo do 70 kilometrov na uro.

V New Yorku se temperature gibljejo med –20 in –15 stopinjami Celzija.

LJUBLJANA – V Sloveniji (izjema je le Primorska) bomo v prihodnjih treh dneh imeli precej nizke temperature. V nedeljo bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno, drugod delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –11 do –4, na planotah Notranjske do okoli –15, na Primorskem od –3 do 1, najvišje dnevne od –4 do 1, na Primorskem do 6 stopinj Celzija. V ponedeljek in torek bo pretežno jasno, veter bo v ponedeljek slabel (v nedeljo bo v severni Sloveniji pihalo do 70 kilometrov na uro), ugotavlja Agencija RS za okolje (Arso).

Preberite več o vremenu.image

Na spletni strani opozarjajo, da nizke temperature lahko vplivajo na zdravstveno stanje občutljivejšega dela populacije, poleg tega pa svetujejo, da se toplo oblečete, izpostavljene dele kože pa namažete z mastnejšimi kremami.

Od srede do ponedeljka vremenoslovci pričakujejo suho vreme. Sončno bo, občasno pa tudi pretežno oblačno. Jutranje temperature bodo pod lediščem, najvišje dnevne pa po nižinah v notranjosti večinoma od 0 do 5 stopinj Celzija.

Deli s prijatelji