ZANIMIVO

Tošić: »Sem poštenjak, Šarić pa podjetnik«

Objavljeno 12. maj 2011 20.39 | Posodobljeno 13. maj 2011 00.01 | Piše: Boštjan Celec

Zanikal je, da bi bil tesen sodelavec razvpitega narkokralja Darka Šarića

V četrtek so zaslišali še nekatere bojevnike, kajpak so vsi zanikali vpletenost v hudodelsko združbo.
LJUBLJANA – Ko so pred letom padli balkanski bojevniki, je v policijska ušesa priletela ostra pripomba: »Že zdavnaj bi lahko aretirali Dragana Tošića, saj so o njem ptički čivkali, da je slovenski kokainski kralj!«

Policisti so tedaj nekaj odgovorili – z branjem obtožnice in prvimi zagovori se je formalno začelo sojenje Tošiću in njegovi domnevni združbi – je spregovoril tudi kralj. Pravi, da ta pečat nosi popolnoma nedolžen človek, »zaradi policije in tožilstva pa že vse od aretacije proti meni poteka pravi medijski linč. Trdim, da so vse obtožbe na moj račun neresnične, in to bom dokazal med sodnim postopkom. Nisem bil noben šef nobene združbe za tihotapljenje mamil. Na koncu se bo izkazala resnica, sodba pa bo oprostilna.«

Pravljica ali resnica?


Besedam, ki jih je prvooobtoženi prebiral s 16 gosto tipkanih strani svojega zagovora, se je Blanka Žgajnar iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala le komaj opazno nasmihala. Kajpak je šefica te skupine prepričana, da je obtožnica na 109 gosto tipkanih straneh ena sama resnica.

Pri njenem sestavljanju si je pomagala z dokumentacijo, ki jo je dobila iz Srbije, Italije in Urugvaja. Ugotovila je, da je Tošićeva združba (na zatožni klopi sedi še 16 njegovih domnevnih pomagačev pri umazanem poslu) le ena od celic razvpitega balkanskega narkokralja Darka Šarića, ki se nekje na zemeljski obli skriva pred srbsko roko pravice in beograjskim sodiščem, kjer te dni prav tako poteka sojenje v njihovem delu Balkanskega bojevnika.

Slovenci so bili – tako naša obtožba – pod Tošićevim poveljstvom vpleteni v 100 kilogramov kokaina, ki so jih karabinjerji oktobra 2008 pri Milanu zasegli slovenskemu državljanu Milanu Puljareviću. Mesec dni pozneje so v Milanu odkrili 76 kilogramov kokaina. Januarja predlani so v Tirrenii prijeli Stanislava Udriha z 214 kilogrami kokaina. Hči Sandra mu je že prej priskrbela ponarejen osebni dokument na ime Jana Proseka.


VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Južnoameriška zgodba in to, zakaj je Dragan Tošić sumljiv
Deli s prijatelji