VROČA RAZPRAVA

Tonin: Ministra smo zalotili voziti brez vozniškega dovoljenja

Objavljeno 23. marec 2015 23.31 | Posodobljeno 23. marec 2015 23.31 | Piše: A. L.

»Nihče ne zna pojasniti, kaj je nezakonito,« izpostavlja Veber.

LJUBLJANA – »Ni šlo za naročilo napačni službi, vsaka služba je za svoje področje preverila, kaj pomeni, če je tujec lastnik Telekoma.« Tako v oddaji Odmevi na 1. programu RTV Slovenija na očitek, da je delo naročil napačni službi, odgovarja minister Janko Veber. Matej Tonin iz vrst NSi je prepričan, da minister le govori, a ničesar ne pove. Tonin trdi, da zakonske podlage za to, kar je počel nima, medtem pa Veber meni, da je gradivo nesporno in ne kaže na nezakonitosti, kar da je potrdila tudi stroka.

V to vladno koalicijo ne gremo, vztraja Matej Tonin iz vrst NSi.

Marmelada na kruhu

»Nihče ne zna pojasniti, kaj je nezakonito,« izpostavlja Veber. Tonin pa trdi, da »smo ministra dobili pri nezakonitem delu, z roko v marmeladi«. Veber je povedal, da je na to že jasno odgovoril – da si marmelado vsako jutro namaže na kruh.

V eni od prispodob je Tonin dejal, da Veber vpije 'ujemite tatu', je pa sam tat. Veber mu je ob pripovedovanju vskočil v besedo, a je Tonin dodal, da govori v prispodobah. V drugi je Tonin dejal, da so ministra zalotili voziti brez vozniškega dovoljenja, zdaj pa pravi, da ni povzročil nesreče.

Provokacija?

Po drugi strani pa Tonin ugiba, ali je morebiti Veber to storil namerno in je dejansko šlo le za provokacijo, ki pa da jo je komisija dolžna razkriti. To pa da bo vplivalo na ceno delnice Telekoma. Veber odgovarja, da se s privatizacijo ministrstvo ne ukvarja, zato ocen ne more dajati.

»Da ne bi bilo nobenega dvoma, smo umaknili stopnjo 'zaupnost'. Iz tega je razvidno, da smo ravnali zakonito,« pravi Veber.

Deli s prijatelji