TERNA

Terna bo šla za klimo

Objavljeno 12. februar 2016 09.11 | Posodobljeno 12. februar 2016 09.15 | Piše: M. M.

Nagradna igra Terna je tokrat osrečila 50-letnega Danijela Novaka.

Danijel Novak z dobitnim izvodom Slovenskih novic. Foto: Mojca Marot

GORICA PRI SLIVNICI – Danijel Novak ni mogel verjeti očem, ko je odlepil nalepko v zgornjem desnem kotičku Slovenskih novic in zagledal tri enake simbole. To so bile številke, niti ne majhne, in sicer tri petstotice, kar je pomenilo, da bo to družinski proračun obogatilo za 500 evrov. Potem je poklical v naše uredništvo, in ko so bile preverjene vse številke, je verjel, da je res. 
»Pa kakšno srečo sem imel, da sem še pred odhodom v službo, ki sem jo imel popoldne, prišel domov in odlepil nalepko. Če bi namreč to storil šele ob pol enajstih zvečer, ko bi se vrnil iz službe, bi bilo prepozno in bi se lahko obrisal pod nosom,« nam razkrije presrečni nagrajenec. Zaupa nam, da denarja ne bo kar tako zapravil, temveč ga bo namenil za nakup klimatske naprave, ki ga bo poleti ne le prijetno hladila, pač pa spominjala tudi na naš časopis. Kot nam je še zaupal, pa njegova žena nalepke nikoli ne odlepi, kar mu je priznala šele zdaj. »Res, ona je imela časopis v rokah prej kot jaz, ampak še nikoli ni pogledala pod nalepko,« pove naš zvesti naročnik. »Slovenske novice imam naročene zadnjih pet let, odkar sva se z ženo preselila v hišo, ki sva jo zgradila v Javorju v Gorici pri Slivnici. Pred tem pa sem jih redno kupoval,« še pove. 


Sreča je bila tokrat na njegovi strani, čeprav je ne preizkuša prav pogosto. Tu in tam igra tudi loto in pred leti se je tudi že zgodilo, da je zadel 100 evrov. »Takrat sem si kupil kavbojke,« še pove. Slovenske novice začne vedno prebirati na zadnji strani. »Ocvirk je prvo, kar preberem, pogledam karikaturo, potem pa pridejo na vrsto tudi druge novice. Vedno pa preberem vse,« še pristavi sogovornik, ki je navdušen ribič in komaj čaka na pomlad in lepše dni, ko bodo ob Slivniškem jezeru spet prirejali piknike. Lani je enega, ob praznovanju svojega abrahama, priredil tudi sam, letos bo menda razlogov za piknike še kar nekaj, saj bodo abrahama praznovali tudi njegovi prijatelji. Danijel pa pravi, da bo kljub nakupu klime nekaj denarja ostalo tudi za to, da bo počastil prijatelje. 


 

Deli s prijatelji