Tako boste največ prihranili

Objavljeno 16. junij 2017 15.55 | Posodobljeno 16. junij 2017 15.57 | Piše: T.L.

Slovenci smo v evropskem prostoru med tremi najbolj varčnimi državami.

Slovenci smo v evropskem prostoru med tremi najbolj varčnimi državami, saj skoraj 15 % svojih dohodkov privarčujemo. Po spremljanju stopnje bruto varčevanja evropskih gospodinjstev v letu 2015 so varčnejši samo še Nemci (17 %) in Švedi (19 %) (Vir: SURS, 2017). Najbolj varna oblika varčevanja oziroma plemenitenja prihrankov so depoziti v bankah, saj sistem jamstva vlog Republike Slovenije zagotavlja izplačila do 100.000 evrov v primeru nezmožnosti izplačila vezanih vlog s strani bank.

Manjše ali večje vsote sredstev lahko hranite za nakup avtomobila, obnovo nepremičnine, za vaše tretje življenjsko obdobje ali za vaše otroke. Prihranke imate na računu ali pa se odločite za vezavo in s tem zvišujete znesek prihranjenih sredstev. Daljše ko je časovno obdobje vezava, višja je obrestna mera za vezana sredstva.

Ob tem se v vaših mislih večkrat pojavi vprašanje – Kaj pa če bom potreboval denar pred iztekom vezave? Na to smo pomislili tudi pri Sberbank banki d.d.  in oblikovali produkt, ki vam omogoča višjo obrestno mero za krajše obdobje vezave, ne glede na višino zneska.

TRIMESEČNI DEPOZIT* Z IZJEMNO OBRESTNO MERO

Nov produkt s trenutno najvišjo obrestno mero na slovenskem trgu, kratko osnovno ročnostjo in relativno visoko likvidnostjo na slovenski trg prinaša prednosti, ki se jim bo v teh časih težko odrekel marsikateri depozitar:

image

    • Ročnost  3 mesecev (91 dni) in avtomatsko podaljšanje ob vsakokratni zapadlosti*
    • fiksna obrestna mera skozi vsa obdobja 0,60 % p.a.
    • minimalni znesek za sklenitev tega izjemnega depozita je 100 EUR
    • za sklenitev depozita banka ne pogojuje prenosa plače oziroma drugih rednih prihodkov
    • za komitente katerekoli banke v Sloveniji

    * Tri mesečni depozit z avtomatskim podaljšanjem:

    po treh mesecih se depozit avtomatsko podaljša za enako časovno obdobje pod enakimi pogoji. Ko se sodločite, da depozita ne boste podaljšali, morate o tem pisno obvestiti banko najmanj 31 dni pred potekom depozita.

     

    image

    Roman Budna
    Prokurist in Vodja oddelka
    bančni produkti v Sberbank d.d.

     

     

    Koristen nasvet iz prve roke:

    " Varnostna rezerva, predstavlja znesek sredstev, ki vam omogoča finančno zaščito v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so npr. izguba službe, nezgoda ali drugi nepričakovani večji izdatki in naj bi zadoščala za obdobje od 6 do 12 mesecev. Vzpostavitev varnostne rezerve mora biti primarni varčevalni cilj vsakega posameznika ali družine.”

    Podrobno ponudbo si oglejte na www.sberbank.si/3mesecni-depozit ali nas obiščite v najbližji poslovalnici Sberbank.

    Deli s prijatelji